Съветниците от БСП питат кмета Камбитов за пречиствателната станция

снимка: infomreja.bg, архив

Питане до кмета на Благоевград Атанас Камбитов относно проблеми при експлоатацията на Пречиствателна станция за отпадни води отправиха съветниците от БСП в първия ден на работната седмица. Поводът е изразени от жителите на кв. „Струмско” по време на предизборните срещи оплаквания от системното обгазяване на квартала от съоръжението.

Чрез председателя на парламента Даниела Савеклиева червените съветници настояват за писмен и устен отговор по три въпроса: правено ли е съвместно обследване и анализ от общински специалисти, представители на ВиК и РИОСВ за проблемите при експлоатацията на пречиствателната станция; ако такова изследване е правено - какви са причините за обгазяването, предвидени ли са мерки за ликвидиране на проблема, какви са те и кога ще се почувства техния резултат.

Съветниците от БСП посочват още, че ако подобно обследване не е извършено, кога кметът ще организира неговото провеждане и ще запознае общинските съветници с резултатите от него, за да може Общинският съвет съвместно с експерти от Общината и ВиК да набележи необходимите мерки за отстраняване на проблема.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK