Община Банско вече е собственик на "Топлоснабдяване"

Снимка: Община Банско

Прехвърлянето на материалните активи беше направено след продължителни преговори

Общинското предприятие "Топлоснабдяване Банско" ЕООД придоби правото на собственост върху отоплителната централа за изгаряне на биомаса. Сделката по безвъзмездно придобиване на собствеността беше реализирана в изпълнение на решение на Общинския съвет, свързано с оздравителната програма на общинското ръководство за предприятието.

Прехвърлянето на материалните активи беше направено след продължителни преговори с банкови институции и дружеството – собственик „Тевно” ЕООД, което преди повече от година заявява желанието си за безвъзмездно дарение. През 2019 г. предишният Общински съвет приема решение за сделката, но до изпълнението и́ не се стига, а "Топлоснабдяване Банско" ЕООД е доведено до тежко състояние, което застрашава отоплението на училища, детски градини, обществени и частни сгради.

Първата задача на екипа на кмета Иван Кадев и общинските съветници след местните избори бе именно спасяването на отоплителния сезон и стабилизиране състоянието на общинската фирма. На сесията си през м. юни 2020 г. съветниците потвърдиха решението за придобиване на собствеността на имуществото - сгради, терени и инфраструктура.

"Топлоснабдяване Банско" ЕООД е напълно подготвено за отоплителен сезон 2020/2021, уверява управителят на общинското дружество Тодор Тренчев. За разлика от миналата есен, когато новото ръководство завари складовете с наличност от едва 200 куб.м, сега е заредено достатъчно количество чипс – около 5 хил.куб.м, с което да се гарантира топлината на абонатите през студените месеци. Извършена е техническа профилактика и е обезпечен ресурс за нормална работа на топлоцентралата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK