Звезден старт в Банско! Сняг и много емоции поставиха началото на сезона (СНИМКИ+ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

Кметът Кадев заяви, че очаква успешен сезон

С тържествено спускане на децата и звездите на ски спорта в света бе дадено началото на новия сезон в Банско.

Ски сезонът 2019 - 2020 г. посрещна всички любители на снега, забавленията и спорта на Бъндеришка поляна, където програмата започна още в 8,30 ч. сутринта.

Някои изпиха първото си кафе именно под падащите снежинки, които носят и една местна поговорка: „Всяка снежинка – стотинка“.

Официални гости на събитието бяха кметът на Банско Иван Кадев, който застана редом до специалния гост Марио Мат, а до него Марк Жирардели – мажоритарен собственик на фирмата концесионер.

На откриването бяха още народният представител Александър Мацурев, както и колегата му Стефан Апостолов, кметът на Симитли – Апостол Апостолов и кметът на Белица – Радослав Ревански, както и заместниците на Кадев - Сашка Въчкова, Костадин Атанасов и председателя на ОбС-Банско, Димитър Русков.

Преди масовото спускане два отбора – този на Жирардели и Мат, направиха скоростни спускания, в които състезателите се надпреварваха за по-добро време. Победител бе банскалията Антон Коюв, който спечели карта за целия ски сезон. Коюв се състезава за отбора на Жирардели.

Наградите продължиха с търсене на „скритото съкровище“ – ключ за ауди, което очаква своя нов притежател, който през почивните дни комфортно да се вози до Банско, за да кара ски.

Програмата продължава с концерт на известните Ъпсурт и с вкусни и приятни забавления в центъра на града.

Кметът Кадев заяви, че очаква успешен сезон.

Банско винаги има готовност да посреща своите гости – не само през зимния активен сезон, но и в летния. Знаете, че през последните месеци Банско се утвърди като културна дестинация, припознавана все по-често от български и чуждестранни туристи, така че ние сме готови.

На срещата с институциите под патронажа на министър Ангелкова бе изразена готовност от всички страни, свързани с провеждането на един добър сезон.

Надяваме се да има отлично попълване на легловата база, прогнозите са обнадеждаващи. Надявам се, че ще сме свидетели на един много силен сезон, уточни градоначалникът.

Маркетинговият директор Иван Обрейков каза пред медиите: Няма по-добро откриване на сезона, когато навън вали сняг. Очакваме и по-студено време за да произвеждаме и технологичен сняг, така че за Коледа и Нова година да пуснем целия курорт. За момента цените за карта на ден е 45 лв. за възрастни, 40 лв. за студенти и 35 за деца.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK