Съветници от ГЕРБ настояват за корекция в бюджета на Петрич

снимка: ГЕРБ - Благоевград

Осем предложения за корекция  на бюджет 2012 г.  на община Петрич внесе групата общински съветници от ГЕРБ. Корекциите са в размер на 750-800 000 лв.

За втора поредна години местните парламентаристи от ГЕРБ правят предложение да бъдат заделени средства за делегирани бюджети на селата спрямо броя жители, като изразходването и отчитането им да става по решение на Общо събрание. Предложението обаче досега не намираше подкрепа от страна на представителите на другите партии в Общинския съвет, повечето от които работят коалиционно с кмета на общината.

Следващо предложение на съветниците от ГЕРБ е предвиждането на средства за проектиране на нов кооперативен пазар, защото община Петрич е развит земеделски регион и е наложително да има тържище за производителите, които сега са принудени да стоят по улиците.

Задължително да се определят средства за организация на движението и паркирането в  централна градска част / синя зона/, предлагат още от ГЕРБ. Организацията на движението трябва да бъде урегулирана, за да се създаде ред в хаоса с паркиралите автомобили в централна градска част.

Друго предложение е изграждането на бетонна ограда откъм северната страна на гробищния парк на град Петрич, като се използват хора от временната заетост.

„Всекидневно сме свидетели на вандалщината в гробищния парк в Петрич. Крайно време е общината да вземе мерки и да бъде изградена тази бетонна ограда, за да се избегне разрушаването на металната ограда и ограничи достъпа на хората оттам.”, аргументираха се съветниците.

Да бъдат предвидени средства за дофинансиране изхранването на децата от детските градини в Общината, за развитието на детско-юношеския спорт, за продължаване на разкопките край местността Рупите и за изготвяне на Регистър за извършените ремонти на улици в града, селата и четвъртокласната пътна мрежа в Общината са останалите предложения, които общинските съветници от ГЕРБ настояват да бъдат отразени в бюджета на община Петрич за 2012 г.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK