Съветници обвиниха Салих Буковян, че умишлено одраскал автомобил

Салих Буковян /в средата със светлия костюм/, снимки: infomreja.bg

След два неуспешни опита да бъде избран председател на постоянната комисия по образование в Общински съвет-Гоце Делчев, днес местните парламентаристите гласуваха доверие на Салих Буковян от ДПС.

На сесията най-после се намери и място за подалия оставка преди време заместник-председател на Общинския съвет Шекир Ааян, който вече е член на комисията по селско стопанство и природни ресурси.

Той зае мястото на общинския съветник от ДПС Мехмед Дедев, който  изненадващо помоли колегите си да бъде освободен от  въпросната комисия поради невъзможност да изпълнява задълженията си.

По изключително интересен начин обаче премина изборът на председател на комисията по образованието Салих Буковян. За същата позиция групата на ГЕРБ издигна кандидатурата на адв. Костадинка Богданова.

Въпреки завидния педагогически стаж и опит на юристката, се наложи тя да оттегли кандидатурата си. Оказа се, че номинарането й е нелегитимно, тъй като не е член на въпросната комисия по образование и по приетия квотен принцип при структурирането на настоящия Общински съвет председателското място се полага на ДПС.

От ГЕРБ обаче, решени до край да оспорват избора на Буковян, заявиха, че той е недостоен за тази комисия, като го обвиниха и в уронване на авторитета на местния парламент  заради противообществена проява преди дни, изразяваща се в надраскване на  автомобил.

В залата бе доведен даже свидетел, който да докаже, че инцидентът е бил умишлен и с очите си видял как Салих Буковян надраскал с отвертка колата.

”Не сме домсъвет, нито другарски съд, за да коментираме тук личното поведение на  Салих Буковян. Има си органи, които да докажат дали е виновен или не", заяви председателят на парламента Ангел Гераксиев, с което не допусна свидетелят да разкаже пред общинските съветници случая с надрасканата кола.

Общинският съветник Ангел Башов се опита да разсее конфликта, като заяви, че малкият парламент е в края на мандата си и комисията може да продължи работа и без председател.

Така думата по създадения конфликт взе Костадинка Богданова, която заяви, че издигането на нейната кандидатура е станало спонтанно и целта не е била председателското място в комисията, а доказването, че кандидатурата на Салих Буковян след противообществената му проява, която е регистрирана и в  полицията, не е подходяща за шеф на образователната комисия.

Председателят на групата на ДПС и областен лидер на партията Ведат Хюсеин, както и зам.-председателят на местния парламент Джалил Бошнак контрираха настроенията в групата на ГЕРБ против Салих Буковян, като заявиха, че конфликтът придобива политически отенък.

”Преди да дойде при вас в ГЕРБ, Салих Буковян беше член на ДПС. Когато беше ваш член, вие го направихте заместник- директор на училището в Брезница, за него говорехте, че е най-работливият и коректен член на ГЕРБ, а сега изведнъж стана лош", заяви Ведат Хюсеин.

За да прекрати създалата се скандална ситуация в залата, Салих Буковян поиска думата и заяви: "Работя като автоинструктор и при разминаване с една кола, сме си одраскали автомобилите, за което не съм се крил. Дал съм показания в полицията тя ще прецени кой е виновен".

„Не е одраскване с кола, а с отвертка", репликира Костадинка Богданова. В крайна сметка Ангел Гераксиев прекрати дебатите и обяви процедура за гласуване. Така Салих Буковян да оглави постоянната комисия по образование със „за” гласуваха 19 общински съветници, 6 бяха "против" и един  гласува въздържал се.

В момента Салих Буковян се води независим общински съветник. Наскоро той промени досегашното си място в залата на Общинския съвет и се премести при групата на ДПС. С 24 ”за”и 4 ”въздържал се” Шекир Аян бе избран за член на комисията по селско стопанство и природни ресурси.

 

Костадинка Богданова /в средата/
Шакир Аян
Салих Буковян /в дясно/

КОМЕНТАРИ

zappoznatt12:13 - 30.01.2015
Na vedat4o mu e spukana rabotata ...sokola e kazal pod surdinka 4e ako ne izklu4at palev ot dps vedat e aut ot posta ba obl. Ptredsedatel
52320:49 - 29.01.2015
Анго и на женкати я пъхат отверката яко оти ти си педал
Ango18:05 - 29.01.2015
Абе пишман гербери, явно Салих Буковян не е пъхал както трябва отверката там където трябва когато беше във вашите редици. Или ви е било малко?
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK