Съветничката Цвета Рангелова: Само 100 000 лв. са нужни за референдум

Снимка: Infomreja.bg

Около идеята за провеждане на три референдума са обединиха местни парламентаристи от Благоевград и лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Това стана ясно днес на съвместна пресконференция, в която се включиха съветниците Андон Тодоров, Цветозар Балабанов, Цвета Рангелова, както и д-р Секелариев.

Референдумите са свързани с подписката за премахмане на еврото, археологическите разкопки край Покровник и отпадането на синята зона в Благоевград.

Костадин Костадинов обясни, че на 23. април „Възраждане“ е започнала за свикване на национален референдум с въпроса „Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като официална валута в България?“.

Костандинов подчерта, че „Възраждане“ е против приемане на еврото и обясни, че въпросът за членството на България в еврозоната е политически.

„След 1944 г. никой не ни пита дали искаме да членуваме в СИВ и Варшавския договор, а след 1989 г. никой не ни пита дали искаме да членуваме в Европейския съюз и НАТО. Крайно време е да започнат да ни питат и ние от Възраждане ще се погрижим това да се случи! Защото кампанията за запазване на българския лев е само началото на една тежка борба за нещо много по-голямо – борба за запазване на остатъчния български суверенитет и оцеляването на българската държавност", коментира Костадинов.

"Целта му е да бъдат събрани 200 000 подписа и те са се внесат в парламента. Очакваме да видим каква ще е реакцията на народните избраници“, коментира Костадинов.

Той коментира и археологическите разкопки край Покровник като ги определи като „рядък шанс“ за Благоевград. Като бивш директор на музея във Варна той даде повече яснота около разкопките в страната като обясни,че за цялата страна се заделят едва 50 000 лв. за разкопки. Лъжа е,че строежа на магистрала „Струма“ ще се забави 1-2 години. Може да се направи допълнителен виадукт и да се запазят разкопките“, обясни Костадинов.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK