Съвет към водачите: Не предприемайте пътуване в Източна България!

Снимка: Infomreja.bg

Усложнена е обстановката в областите Добрич, Русе, Разград и Силистра, и в област Бургас.

Заради силен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания временно е спряно движението по АМ „Тракия“ в участъка от Ямбол - Бургас. Обходният маршрут за камиони до 12 т по направление Ямбол - Бургас е път Петолъчката – Карнобат – Айтос – Бургас и обратно.

Обходният маршрут за камиони над 12 т по направление Ямбол - Бургас е по път Ямбол – Елхово и по пътя Елхово – Болярово – Средец – Бургас.

Подбалканският път е затворен за всички МПС-та на територията на област Стара Загора - в отсечката от Мъглиж до Гурково. Обходният маршрут е през Стара Загора - Нова Загора - Гурково. Ограничено е движението на МПС над 12 т по първокласния пътот Твърдица до Бургас.

Без ограничение е пътуването по автомагистралите „Хемус“, „Струма“, „Люлин“ и „Марица“.

Дунав мост при Русе е затворен за камиони над 12 т поради усложнените метеорологични условия на територията на Румъния и поради това се спира движението на превозните средства над 12 т, пътуващи към ГКПП Дунав мост - Русе.

Поради обилния снеговалеж, силния вятър и снегонавявания временно е ограничено движението на МПС над 12 тона по пътя Русе - Бяла. Отсечката се почиства от 15 машини и от роторен снегорин.

В област Добрич заради силния снеговалеж, вятър и снегонавявания е спряно движението на всички превозни средства по път Дуранкулак - Варна. На територията на област Варна е ограничено движението на МПС-та над 12 тона по пътя Старо Оряхово - Обзор и по пътя Варна - Добрич.

За всички МПС-та е спрямо преминаването по третокласния път от Аксаковска панорама до Суворово и по пътя от Аксаковска панорама до Кичево.

Проходът на Републиката е отворен за всички превозни средства.

Затворени за всички МПС са проходите „Троянски“, „Дюлински“ и „Обзорски“.

За МПС над 12 тона е ограничено движението през проходите „Ришки“, „Котленски”, „Айтоски“, „Петрохан“ и „Шипка“, а за камионите над 12 т с ремаркета и полуремаркета през „Печинско“, „Превала“ и „Рожен“. През „Твърдишки“ и „Вратник“ е ограничено движението на камиони над 10 т.

Апел към шофьорите: Не предприемайте пътуване в Северозточна България и Бургаска област, ако това не е наложително. При възникнала необходимост тръгвайте на път със заредени резервоари на автомобилите, с течност за чистачки, подходящи гуми и вериги на разположение.

Шофирайте със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6