Съученици се срещнаха след 32 години

Снимка: Личен архив

Другарска и много затрогваща среща си направиха бивши съученици, завършили 8-и клас преди 32 години в местното училище "Св. св. Кирил и Методий" в кюстендилското село Слокощица.

Инициатор и организатор на срещата бе Станка Кирилова, която успя да събере 23-ма от общо 39 завършили випуска съученици.

"Някои от присъстващите на срещата се видяха за първи път след 32 години. Беше много вълнуващо. За съжаление се оказа, че двама наши съученици са починали. Дойдоха тези, които са тук наблизо, бяха поканени хора от Благоевград, Варна и други градове на страната, които не успяха да присъстват", каза за ИНФОМРЕЖА Галина Трайкова, която бе сред съорганизаторите на срещата.

Бившите съученици се събраха в местно заведение в Слокощица. Всеки разказа за живота си, а всички заедно си спомниха за хубавите и незабравими училищни моменти, които са имали, както и за преподавателите си с най-топли чувства.

"Сред нас има хора с различни професии, но всеки сам посвоему е успял да се реализира в живота. Имаме медицински работници, полицаи, шивачи, хора, които се занимават с частен бизнес, с животновъдство, със земеделие, строителство и др. Срещата беше първа, но се надяваме да не остане последна", сподели още Галина Трайкова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK