Състоянието на пострадалия работник в „Пиринпласт” остава критично

Снимка: Infomreja.bg, архив

Състоянието на премазания от тежката преса работник от гоцеделчевското предприятие „Пиринпласт” – Али Папучи от село Хвостяне, остава критично, съобщиха от столичната болница „Пирогов”, където се борят за живота му.

Заради случилото се нещастие от САЩ е пристигнал и единственият син на пострадалия 54-годишен мъж. Притеснени роднини и близки на Али Папучи също са в София с надежда, че лекарите ще направят всичко възможно да спасят живота му.

„Знаем, че на Али се прилага оперативно и друго лечение и единствено ни крепи надеждата, която медиците ни дават на този етап”, коментират случая хвостянчани.

Али Папучи работи в „Пиринпласт” от уволнението си в казармата и е един от най-квалифицираните в предприятието.

Той е семеен, с един син, който преди години емигрирал в САЩ, но след като му било съобщено за станалото, веднага пристигнал, за да помага и да е близо до семейството си в този труден момент.

„Сега са дните на свещения ни празник Рамазан и всички и в джамията, и в домовете си се молим за живота на Али”, споделиха жители на гърменското село.

Както ИНФОМРЕЖА писа, нелепият инцидент в гоцеделчевската фабрика за преработка на пластмаса и производство на пластмасови изделия „Пиринпласт” се случи в сряда около 12,40 часа.

Злополуката е станала при работа с щанц преса за заготовки, докато 54-годишният Али извършвал настройки за производство на нов вид изделие.

Въпреки че машината имала 4-5 блокировки, не е била спазена от работещия с нея инструкцията, която задължава всички видове настройки да се правят при изключен двигател.

Али Папучи е бил премазан от пресата в горната част на тялото и е получил черепно-мозъчна и гръдна травма.

Той бе транспортиран веднага в болницата в Гоце Делчев, където в отделението по реанимация му бе оказана професионална първа помощ и пострадалият бе подготвен за транспортирането му в София.  

Лично шефът на ОАРИЛ в МБАЛ „Иван Скендеров” д-р Милан Първанов придружи 54-годишния мъж на следващия ден с хеликоптера на „Активна грижа” в „Пирогов”.

Разходите по транспортирането с въздушната линейка, както и лечението му са поети от ръководството на „Пиринпласт” – Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

ХВОСТЯНЕ21:44 - 05.07.2015
педалите мъжките к.....и и троловете да укротят малко злобата си ,горните коментари не са написани от хора от Хвостяне .НИЕ СМЕ ВЪЗПИТАНИ И ХОРА И ТАКА НЕ СЕ ОБРЪЩАМЕ КЪМ НИКОЙ.
Hvostiane20:17 - 05.07.2015
Престани да пишеш глупости. В тази статия само първата част на последното изречение е вярно.Не създавайте допълнителни главоболия на семейството.
Hvostiane19:59 - 05.07.2015
Измислената така наречена журналистка Краса престани да се занимаваш със съдбата на хората.И без това семейството е в шок.На някой ще му писне и не знам дали разбираш.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK