Състоянието на 14-годишната Найле, пострадала при катастрофата край Буково, остава тежко

Енвер Атип и Найле Пехливан

Преди часове изписаха от хирургичното отделение на болницата в Гоце Делчев 18-годишния Енвер Атип, който бе сред пострадалите при жестоката катастрофа край село Буково.  

Енвер се отърва с най-леки травми след снощното произшествие, което изправи на нокти жителите на гоцеделчевското село Буково и целия регион. 

Близо 12 часа той е бил под лекарско наблюдение в хирургията на МБАЛ "Иван Скендеров", след като лекарите са обработили контузията на глезена му и са му оказали медицинска помощ за други травми, охлузвания, натъртвания по тялото и преживения стрес.

В реанимацията на гоцеделчевската болница обаче, все още в тежко състояние, вследствие на получената при катастрофата черепно-мозъчна травма, остава 14-годишната Найле Пехливан, за която в Буково говорят, че била от най-красивите девойки в селото.

Найле е ученичка в ПМГ "Яне Сандански" в Гоце Делчев.

Транспортирането й до специализирана болница в столицата на този етап е невъзможно заради критичното й състояние. 

Още от спешния кабинет снощи, веднага след катастрофата, е транспортиран за Благоевград, а оттам и за София и водачът на лекия автомобил "БМВ", причинил катастрофата - 24-годишен младеж от Буково. Той е с тежки фрактури на двата крака и едната ръка, както и с други травми. 

Групата от Буково била във фаталната петъчна вечер в Гоце Делчев на кафе, а след това за малко и на дискотека. Тръгнали си обратно към 23 часа. 

24-годишният водач настъпил газта, за да изпревари товарен автомобил, но в този момент в насрещното се задал лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 32-годишен мъж от сатовчанското село Крибул, в резултат на което двете коли се сблъскали.

Очевидци споделиха, че катастрофиралото "БМВ" е било смачкано до неузнаваемост и от него е останала само купчина смачкани ламарини. 

Ранен е и шофьорът на голфа, който е със срязани сухожилия на лява ръка.

„Младежите от гоцеделчевското село Буково са се превърнали в маниаци на скъпи и бързи автомобили. Между тях битува истерична надпревара кой ще кара по-скъп и по-бърз автомобил, а сред родителите им цари типичното за селото съревнование за строителство на големи и луксозно обзаведени къщи. Работят денонощно по полетата и в чужбина, за да се впишат в дивото състезание кой е по-по-най в селото, като не си дават сметка, че освен на себе си вредят и на децата си, именно с покупката на скъпи возила, телефони и дрехи", коментират жители на Буково и съседните села, уплашени от катастрофата и евентуалните тежки последици от нея.

Произшествието с младежите от Буково, по чудо разминали се с най-лошото, попари цялото село, както и съседните населени места, където живеят голяма част от роднините и близките на пострадалите младежи и техните семейства. Всички те се молят за оцеляването на красивата Найле.

 

КОМЕНТАРИ

Metito19:56 - 23.08.2016
Abe prosto nqmam dumi za shibanata top presa laji kolkoto iskate parvo 18 godishniq ne e karal 2 momicheto ne e v koma vseki v top presa si pishe kakvoto mu skimne mainatavi
DSJ19:54 - 23.08.2016
Da eba maikavi shibana top presa samo laji kolkoto iskate
NEVROKOP15:50 - 21.08.2016
дано се оправят децата,а тоя БАСМАЧ-пилота,дано следващия път да кара малко по-бързо,и да е сам в кочината,купена от тати.
Ва01:25 - 21.08.2016
Преувеличени са думите на журналистите от Топ Преса! Не сте прави! Моля се на Бог повече да няма такива произшествия и младежите да се оправят възможно по бързо!

FACEBOOK