Рисуване със светлина в нощта на музеите в Кюстендил

Център Алос и Регионален исторически музей - Кюстендил, организират Ателие „Рисуване със светлина“ в Европейска нощ на музеите на 19. май от 21. 00 часа.

Ще бъдат създадени светкавични светлинни рисунки по идеи на посетителите. В двора на музея ще бъдат изрисувани разноцветни светлинни образи около посетителите, с което ще се потопят в мечтаната нарисувана обстановка.

С помощта на екипа на Център Алос, всички желаещи ще създадат „светлинни рисунки“ чрез специфичната фотографска техника „light-painting“. Тя позволява наслагването на светлинни образи и контури, с които се рисува в пространството. 

Присъстващите ще получат дигитален и хартиен вариант на фотография на светлинната рисунка, заснета и принтирна на момента. 

Водещи на ателието са екип на Център Алос в лицето на Боян Бахрин (художник), д-р Любен Кулелиев (фотограф) и Росица Маринова (модератор).

Събитието се провежда в сътрудничество с Община Кюстендил и с любезното домакинство на Регионален исторически музей Кюстендил. Работилницата е част от поредица образователни събития на Център Алос в сферата на съвременните изкуства, случващи се в училища, музеи, галерии, публични пространства и нетипични за културни събития места в страната.

Вход свободен!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK