Югозападът излъчи трети министър. Манолев оглави транспорта

Александър Манолев е новият министър на транспорта, снимка: Infomreja.bg

Александър Манолев е вече бивш заместник-министър на икономиката и новият министър на транспорта.

Югозападът излъчи поредната личност, седнала на министерски пост.  Това е третият по ред министър, роден в Пиринско. Преди Манолев на министерско кресло са сядали Костадин Паскалев - министър на регионалното развитие, и Веселин Вучков - оглавявал МВР.

Манолев е син на бившия кмет на петричкото село Кулата - Димитър Манолев. Той е завършил висшето си икономическо образование във Великобритания, специализирал е в Будапеща и Лондон в сферата на инвестициите и управлението на европейски проекти.

Има дългогодишен професионален опит в областта на маркетинга.

Манолев е бил заместник-министър на туризма в периода 2015 г. – 2016 г., а след това става председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Александър Манолев е избран за депутат с рекорден брой преференциални гласове - 6700, и от петото място в листата си осигури категорично място в Народното събрание.

Манолев е завършил Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Петрич с профил „Счетоводство и Контрол“. Получил висшето си образование в един от водещите икономически университети в света University College London, Великобритания. Притежава редица специализации в България и чужбина, сред които: "Управление на структурни проекти на ЕС”, организиран от ЕК, Будапеща; "Бизнес Комуникации и Връзки с медиите”, University College London; „Инвестиции в развиващи се пазари", Джей Пи Морган, Лондон.

Започва професионалната си кариера в Националното сдружение на общините в Република България, където отговаря за подготовката на проекти за европейско финансиране.

Назначен за заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов. Ръководи агенцията до избирането му за народен представител на извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 г.

Владее английски, испански и гръцки език. Семеен с две деца.

 

 

Снимка: Infomreja.bg, архив от Празника на Сандански '2018

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK