Започна XIV издание на Международния турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Днес бе дадено началото на XIV издание на Международния турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград. Над 230 участници от шест държави, в рамките на два дни, ще покажат своите умения пред погледите на съдиите в зала „Скаптопара“.

В тазгодишната надпревара се състезават участници на клубове от България, Англия, Гърция, Сърбия, Кипър, Македония. Председателят на ГК „Любчо Солачки” благодари на кмета д-р Атанас Камбитов и Община Благоевград за подкрепата и условията, които осигурява на спортистите в Благоевград.

Веднага, след официалното откриване, бяха наградени първите участници, които демонстрираха своите умения в различни дисциплини. Състезанието ще продължи и утре, като награждаването отново ще бъде след финала при всички дисциплини.

Международният турнир по спортна гимнастика "Любчо Солачки" се провежда от 2003 г. Той се организира с подкрепата на общината от благоевградския гимнастически клуб "Любчо Солачки".

В момента в клуба тренират над 80 деца на възраст между 3 и 16 години. Най-добрите от тях са в полезрението на селекционерите на националните отбори по спортна гимнастика.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK