Благоевград бе домакин на традиционен шахматен турнир

Снимки: Община Благоевград

Благоевград бе домакин на Национална индивидуална купа на България "Виктори" в традиционен шахматен турнир за подрастващи. Спортното събитие  се проведе в рамките на два дни и премина при голям интерес от страна на спортисти и техните треньори.

51 души взеха активно участие в турнира, който бе и първият проведен след легитимирането на Българска федерация по шахмат. От няколко дни Федерацията по шах е член на Министерство на младежта и спорта.

По време на шахматната надпревара участниците показаха отлични  умения и качества. Първо място спечели Лазар Насар от шахматен клуб „Михаил Тал” от Червен бряг. На второ място бе класиран Димо Терзиев, който пристигна от Петрич, а купата за трето място взе Владислав Илиев, който също е от Червен бряг.

Най-добре представилият се от домакините - шахматен клуб „Виктори”, е Илиян Манов, който  бе награден със  сребърен медал до 14 години и получи четвърто място в генералното класиране.

Шахматистите  се съревноваваха в блиц и ускорен шах. И в двата турнира играха по швейцарска система съответно в 9 и 7 кръга. Всички участници получиха грамоти и медали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK