Състезания под надслов "Аз имам професия" проведоха в ПГЕЕ - Банско

снимки: ПГЕЕ - Банско

"Аз имам професия". Под този нов  надслов за седма поредна година протекоха състезанията в Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско.

На 22 февруари стартира традиционната за гимназията „Седмица на техниката”. Мероприятия бяха очаквани от гимназистите, от създадените екипи и техните ръководители.

Мащабната подготовка за конкурсния формат започва с началото на всяка учебна година и поставя на изпитание знанията, уменията и креативността на възпитаниците на ПГЕЕ.

В периода 20-26 февруари се проведоха планираните състезания и творчески изяви, които имаха за цел да отключат потенциала на младите хора и да ги поставят в конкурсна ситуация. Мероприятията предоставиха възможности за изява на всички - според способностите и интересите им.

На 20 февруари премериха бързина и умения ученическите отбори в екипната игра „Кънтър страйк”. Гости на състезанието бяха отбори от СОУ ”Неофит Рилски” - Банско и ОУ ”Св. Климент Охридски” - Добринище, а победните места в двете възрастови групи заеха отборите на 8 "а" клас и 11 "а" клас.

На 23 март се проведе най-оспорваният турнир по приложна електроника „Мога и зная как”, който е  кръг от националното състезание под патронажа на „ПАСАТ ЕЛЕКТРОНИКС” ООД. Авторитетното жури, оглавено от инж. Детелина Иванова, излъчи победители от две възрастови групи: Гергана Кадева от 9 "а" и Иван Нусторов -10 "а" /възрастова група 9-10 клас/ се класираха отборно за регионалния кръг на  „Мога и зная как” в град Пловдив, отборът от 12-и  клас / Д.Везюв и М.Клечерова/ отпадна от надпреварата само на точка разлика.

24 февруари бе победен за Ана-Мария Граченова от 11 "а" , която оглави класирането в състезанието „Бързи кабели”, а отборите в надпреварата по „Асемлиране на РС” завършиха с равен брой точки. На 25 февруари се проведе състезанието „Светлина”. Своите знания за светлината  в областта на физиката, химията, биологията и литературата премериха участниците в отборите „Фотон”, „Светулка” и „Квант”. Подкрепата на многобройната публика превърна формата в емоционално изживяване.

Състезанието по информационни технологии (26.02.2015)  даде възможност за изява на ученици от общината /от 8 до 10-и клас/, които показаха своя патриотизъм чрез презентации по темите „Трети март - поклон и памет” и „Моят роден град”.

Победителите в състезанията бяха наградени тържествено на 5 март от директора на гимназията.

„Седмица на техниката” в ПГЕЕ приключи, но победното представяне на Гергана Кадева и Иван Нусторов продължи на 13 март в Пловдив, където учениците на ПГЕЕ - гр. Банско защитиха своите знания и умения на регионалното състезание, на което заеха престижното ІІІ място.

 

снимки: ПГЕЕ - Банско
снимки: ПГЕЕ - Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK