Състезание за деца и възрастни „Ние сме спортна фамилия” в еко селище „Иглика”

снимка: Цена Желязкова, infomreja.bg

Състезание по спортно катерене, планинско колоездене и ориентиране ще се проведе в еко селище „Иглика” в планина Осогово на 24 и 25 септември (събота и неделя). Приключенското градче се намира в района на хижа Иглика и бе организирано в началото на лятото от алпиниста Стамен Станимиров и негови колеги, приятели и съмишленици с подкрепата на алпийскея клуб "Руен" към кюстендилското туристическо дружество „Осогово”.

Идеята на селището е да се даде възможност на децата и техните родители да се учат да зачитат природата и да се грижат за нея , а едновременно с това – да изкарат няколко дни в игри и на чист въздух в планината. Под ръководството на треньори и преподаватели, гостите на селището  умения за ориентиране, пешеходен туризъм, спортно катерене на изкуствена катерачна стена, изграждане и поддържане на горски палатков лагер. Осигурени са палатки, походна кухня и душ, еко-тоалетни.  Две от от основните правила са – без тютюнев дим и алкохол.

Съорганизатори на предстоящите състезателни дни са ТД „Осогово”, алпийски клуб „Руен” и Община Кюстендил. Събитието се реализира в рамките на програмата „Спортът е здраве и начин на живот” на Министерство на физическото възпитание и спорта и асоциация „Спорт за всички”.

Справки и записвания могат да се направят на имейл адрес [email protected] и тел. 0887 361932, както и на място в събота сутрин.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK