Ученици от Гоце Делчев отново представят областта на Национален фестивал за авторска драматургия на английски език

Снимка: Първо ОУ

Възпитаници на Първо основно училище в Гоце Делчев за четвърта поредна година ще представят област Благоевград на Национален фестивал за авторска драматургия на английски език.

Сценарист и режисьор отново е преподавателката по английски език в училището - Надка Динева. Адаптацията е по мотиви от „Златната рибка“ и ученически скеч.

Ролите са поверени на петокласниците  Александра Цанова, Стефани Терзиева, Ивана Крушовска, Валерия Джинева и Костадин Янчев, на които, както казва госпожа Динева, „им си отдава всичко“. В края на пиесата те изпълняват на английски език песента „Желание за теб“, която  е в съзвучие с посланието на спектакъла – всеки да внимава какво си пожелава.

По време на репетициите е отработено всичко – произношение, сценично поведение, мимики, жестове.  Обърнато е голямо внимание и на подходящото озвучаване.

Миналата година пиесата „Малката цветопродавачка“, изпълнена също от петокласници от Първо основно училище,  спечели награда за най-въздействащо представление, а изпълнителката на главната роля – Диана Вълканова, беше отличена със специална награда за най-добра женска роля. Пожелаваме на екипа на госпожа Динева голям успех и на фестивала във Враца, който ще се проведе само след месец - на 9-и и 10-и март.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK