Успешно представяне на НПГ – Гоце Делчев, на международно състезание

Снимки: НПГ

Тази година 83 екипа от общо 49 училища в 28 населени места в цялата страна кандидатстваха за участие в международно състезание „Социални иновации“, което се реализира в партньорство между Джуниър Ачийвмънт България и NN България.

 И четирите отбора, които представиха НПГ „Д. Талев“ на това състезание -  „DDN“, „Chetvorkata“, „Иновационно единство“ и „ДКД“, се класираха в първата десетка на финалистите.

Екипът DDN - Дара Попова, Димитър Янев и Надежда Попова от 9б клас - специалност „Икономическа информатика“, се класира на второ място с предложение за социален бизнес - "CARDIVASC" - смартчасовник, който информира потребителите във всеки един момент какво е здравословното им състояние и изпраща сигнал до Бърза помощ и личния лекар при инцидент. 

На пето място е екипът „Иновационно единство“ в състав: Ана-Мария Хаджиангелова, Ивана Пунева и Анабела Хаджиангелова от 11б клас.

Седмото  място зае екип „Chetvorkata“ , включващ  Димитър Бошнаков, Димитър Гемеджиев, Иван Пандев и Кристиян Шейтанов от 9б клас.

 Осмо място беше отредено за екип „ДКД“, в който взеха участие - Десислава Ярчева, Денислава Гагарова и Катерина Гюргакова от 11б клас. 

Ментори на отборите бяха старши учителите Катя Бойкова и Златка Пейчева.

Оспорваното състезание премина в два кръга.

В първия кръг на състезанието – „Работа с ментори“, в рамките на месец, учениците моделираха социален бизнес с помощта и подкрепата на своите преподаватели и 19 ментори -доброволци от NN България.

В заключителния етап на този кръг се проведе междинна селекция, при която тричленното жури на NN България определи участниците в националния финал на състезанието. При оценяване на разработките, членовете на журито взеха предвид следните критерии: социален ефект, план за реализация на идеята, финанси, устойчивост, екипна работа и презентация, приложимост на технологиите.

Вторият кръг на състезанието бе "Национален финал", по време на който компетентно жури оцени онлайн изготвените презентации на 11-те селектирани екипа. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK