Състезание по екстремно ендуро с мотори се проведе в Корница

Снимка: Ендуро Клуб Корница

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

Състезание по екстремно ендуро се проведе в неделя 27 май 2018 г. в околностите на Корница, община Гоце Делчев. На старта застанаха над 70 състезатели с мотори, представителите на ендуро клубовете от София, Стара Загора, Банско, Своге, Елин Пелин, Бухово, Баня, Гоце Делчев, Варна и др.

Участниците преминаха 62-километровото трасе, което включваше движение по горски пътища, пътеки и открити пространства, с преодоляване на различни естествени препятствия – реки, камъни и скали, паднали дървета, дерета и баири.

За ориентация по маршрута, участниците използват GPS устройства за навигация, както и предварително поставени маркери. Трасетата бяха подготвени с доброволен труд на членове и съмишленици на клуба от Корница и Лъжница.

За реализиране на инициативата беше получена финансова подкрепа и материали от кмета на Корница.

Победители в отделните класове:

Клас ПРОФИ:

1. Емил Грудев, КТМ 500, „Къртачите“, София

2. Михаил Митов, КТМ 300, „WINBET Hard Riders, София

3. Георги Топалов, Husqvarna 300, „WINBET Hard Riders.

София Клас ЕКСПЕРТ:

1. Кристиян Петров, КТМ, „WINBET Hard Riders, Своге

2. Пламен Пенчев, KTM 300, „Бабичка рейсинг“, Своге

3. Атанас Ангелов, Husqvarna te300, „WINBET Hard Riders, София

Победител в най-атрактивната за публиката дисциплина HillClimb стана Емил Грудев с КТМ, от клуб „Къртачите“, София.

Любителската надпревара, която не е част от националния БГ-Х шампионат по екстремно ендуро към Българската федерация по мотоциклетизъм, беше организирана от сдружение „Ендуро Клуб Корница“.

Основните цели на сдружението са популяризиране на мотоциклетните спортове, особено сред подрастващите, подпомагане на тренировъчна и спортно-състезателна дейност на членовете за участие в състезания в страната и чужбина, организация на състезания и мото-събори в общината, участие в дейности и инициативи по опазване и поддържане на околната сред и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK