Неврокопският ансамбъл се завърна от фестивал в Сърбия

Снимки: Неврокопски ансамбъл

Тези дни Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци се завърна от участие в 19-я международен фолклорен фестивал, организиран от Културно уметничко дружество „Шумадия“ Влашка, община Младеновац, област Шумадия, Република Сърбия.

Фестивалът се проведе от 7-и до 11-и юли. Освен домакините, в него взеха участие фолклорни състави от Италия, Казахстан, Румъния, Русия, Мексико, Перу. България беше представена единствено от Неврокопския ансамбъл.

Гоцеделчевци изнесоха три програми, като чрез тях представиха Шопската, Влашката и Пиринската област. Последната беше характеризирана с постановката „Гурбетчии“.

„Всички изпълнения бяха на много високо ниво. Някои програми, като тази на Мексико, бяха  твърде различни от останалите и така се оформи многолика, пъстра картина. Получи се един полезен културен обмен. Хубаво е, че се изявиха много млади състави. За първи път участвахме в този фестивал, от който останахме много доволни“ – разказа за ИНФОМРЕЖА Петър Карамфилов – един от тримата ръководители на Неврокопския ансамбъл.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK