Използват ли протестиращите Община Благоевград за "склад"?

Снимки: facebook.com/aleksandar.n.petkov

Член на ГЕРБ сигнализира, а кметът отговаря

Съхраняват ли се трансперанти и знамена, използвани за протест, в сградата на Община Благоевград.

Александър Петков – част от пиарския екип към ПП ГЕРБ – Благоевград, сигнализара чрез профила си във „Фейсбук“, че в общинската сграда се съхраняват вещи на протестиращите от Благоевград.

В продължение на месец пред Общината граждани искат оставката на премиера и главния прокурор, а според Петков и показания от него видео- и снимков материал, знамената и тонколона са на „склад“ в Общината.

Петков пита дали всеки жител на общината би могъл да ползва сградата, за да съхранява лични вещи. Според Петков всяка вечер в извън работно за Общината време, охранител отключва страничния вход, за да може гражданите да приберат вещите си. На кадрите се вижда и общинския съветник, лидер на местната структура на „Да България“ и редовен протестиращ Калоян Ханджийски.

На стената си Aleksandar Petkov пише:

Интересно явление да протестите. Още по-интересно става, когато озвучението и плакатите, които се използват от протестиращите, се държат "на склад" в сградата на Общинска администрация. Във видеото и снимките нагледно се вижда как водачите на протеста Тони Рокера и Калоян Ханджийски чинно прибират техниката и плакатите в сградата. Изчакват да им се отключи, оставят ги и си излизат. И тук е ред да задам някои въпроси.

1. Г-н Кмете, каква е Вашата роля в организацията на протестите?

2. Г-н Кмете, по кой нормативен документ сградата на общинска администрация се използва за склад?

3. Г-н Тодоров, има ли решение на Общински съвет Благоевград за тези действия и ако да, може ли да го представите?

4. Г-н Кмете, финансирате ли по един или друг начин протестите?

5. Г-н Кмете, може ли да осигурите едно помещение и за нас, обикновените граждани, ей така, да си оставяме неща вътре?

6. Г-н Кмете, как е регламентиран достъпа до сградата на общинска администрация след работно време?

Питам си аз...

Днес лично кметът на Благоевград – Румен Томов, потвърди, че в Общината се съхраняват знамената и тонколоната на протестиващите като кметът обяви, че подкрепя всяка форма на граждански протест и изказване на недоволство, дори и насочено спрямо него.

По повод поредните опити за манипулации, свързани със съхранението на знамена и колони на протестиращите в сградата на Община Благоевград, бих искал да кажа няколко неща и се надявам с това да бъде сложен край на спекулациите. След молба от страна на хората, които протестират ежедневно, изразявайки гражданската си позиция, материалите са оставени в сградата на общинска администрация. Не намирам нищо лошо в това, защото сградата на Община Благоевград е на всички граждани, а ние трябва да служим на всички тях. Винаги съм казвал, че хората трябва да се борят за правата си и да имат гражданска позиция, в този смисъл, дори да протестираха срещу мен, пак не бих бил против, да съхраняват материалите си в сградата, защото ако те критикуват мен, значи аз съм сгрешил.

Аз не съм бил политик преди, хората ме избраха като независим от партии човек , политическите игри и спекулации са ми чужди и за 10 месеца ми омръзна от подобни.

Омръзна ми хора, които не са създали едно работно място в живота си или нямат ден трудов стаж, да се вживят в ролята на ментори на обществото. Омръзна ми от хора, които ще се пенсионират като общински съветници, да се крият зад медиите в опит, да манипулират обществото, а общественият интерес да минава през техния личен интерес. Омръзна ми хората, които превърнаха индустриалната зона в пустиня, днес да си изграждат образ на спасители, чрез лъжи и откровени манипулации. Омръзна ми от политиканстването на тези, които не се отзоваха на поканата за среща, която бе с цел да се обсъди изграждането на нов храм, чийто строеж се отлага години наред.

Тези хора, днес съдят, те се опитват да внушат на останалите, че най-големият проблем на Благоевград е този, че хората на площада оставят знамената и колоната си в сградата на Община Благоевград.

Аз поемам цялата отговорност за случилото се и най-отговорно заявявам, че за мен на дневен ред са други проблеми, които превърнаха Благоевград в град със затихващи функции и разрешаването им.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK