Започва дезинфекция и миене на улиците в Дупница

Снимка: Община Дупница

Следващата седмица продължава ръчно дезинфектиране по сгради и институции

Дезинфекция и миене на улиците и кварталите започва от утре Община Дупница. Третирането на главната улична мрежа и жилищните комплекси ще продължи 3 дни, а препаратът, който ще бъде използван е "Санифорд". Предвидено дезинфектиране и на района около пазара, а в петък, ръчно ще бъдат дезинфектирани сергиите и вътрешното пространство.

"Следващата седмица продължаваме с ръчното дезинфектиране по сгради, институции, парковите пространства и улиците около църковните храмове предвид Великден. С управителя на "Общински пазари", Лора Василева и директорът на строителния отдел, инж. Иван Бельов обсъдихме на място днес конкретните дейности, които да се предприемат съгласно изискванията от заповедта на министър Ананиев и предписанията от РЗИ за отваряне на кооперативния пазар при строго спазване на определени мерки и вече се работи по въпроса.

Утре и вдругиден ще бъде на място създадена организацията и в събота пазарът ще работи", обясни зам.-кметът на Общината Крум Милев. "Ние сме вече в готовност и сме направили вътрешна организация по редовно дезинфектиране, както и за пропусквателния режим, който ще бъде контролиран.

Подредбата на търговците също ще бъде съобразена изцяло с мерките. Няма да се допуска търговец без предпазни средства - маски и ръкавици, а клиентите е желателно също да бъдат с предпазни средства. Подготвяме указателни и информационни табели, ще бъде направена маркировка за потока от клиенти, за да не се получава струпване", каза Василева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK