Със заключителен концерт се разделят участниците в Осмата международна камерна музикална академия

Снимка: Читалище "Братство" - Кюстендил

На 26 май 2016 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще се състои заключителния концерт на участниците в Осмата международна камерна музикална академия. Ще прозвучат изпълнения на студенти и преподаватели от Илинойски Уеслиън университет - САЩ и ученици и преподаватели от Кюстендил и София.

В концертната програма са включени произведения от М. Големинов, Д. Христов, П. Хаджиев, обработки на български народни песни и танци и др. Наред с класическите произведения ще прозвучат и изпълнения на български народни песни, изпълнени от гостите от САЩ съвместно с техните приятели от Фолк Арт формация при читалище „Братство 1869“. След концерта участниците в Академията ще получат и сертификат за преминат курс по камерна музика.

В рамките на 2 седмици младите музикални дарования провеждаха ежедневни музикални занимания и майсторски класове, посещаваха курс по български език, запознаха се и с богатото културно историческо наследство на гр. Кюстендил и региона.

Организатори на проявата са читалище „Братство 1869”, Илинойски Уеслиън университет – САЩ и читалище „Пробуда 1961” гр. Кюстендил.

На 27 май американските участници ще направят екскурзия до Седемте рилски езера, а от 28 май до 2 юни им предстои кратка ваканция на българското черноморие, разглеждане на културните и исторически забележителности на градовете Пловдив и Копривщица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK