Със сняг, слънце и гайдари откриха рафтинг сезона по Струма (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

С демонстративно първо влизане с лодка в пролетно придошлата река Струма екип на рафтинг-центъра "Х-клуб" – Симитли заедно с РК Дефилето, РК Раец и РК Бобри, клубове от Сърбия, Македония, Румъния, Гърция, Русия откриха рафтинг сезона.

Днес започва и Балканският Рафтинг фестивал, в който ще участват всички клубове. Мексиканско присъствие също имаше на първото спускане от Симитли. Високите води на реката не позволиха да се направят плануваните първи спускания в речните бързеи, но за дошлите за откриването се погрижиха домакините.

По традиция официалното откриване на рафтинг сезона тук се прави в първия уикенд след първа пролет от кмета на община Симитли Апостол Апостолов и Станимир Станимиров-Чачи. Река Струма в участъка си на територията на общината според познавачите е  най-доброто естествено трасе за рафтинг и каяк не само в България.

Реката в момента е много пълноводна, прогнозите показваха, че ще има дъждове и заедно със снеготопенето нейното ниво ще се покачи и условията сега не са подходящи за спускания с лодки от Симитли, но все пак  традицията беше спазена и сезонът беше открит по трасето в долната му част. За първи път двама гайдари свириха от цялото си сърце и душа за всички рафтъри.

Момчетата са ентусиасти, които се спускат по бързеите на Струма и специално за откриването днес бяха дошли да посвирят на гостите. Станимир Станимиров благодари на местната власт за подкрепата на спорта в общината. Пожела на всички да бъде безавариен сезонът и да има незабравими спускания.

„Рафтингът е една от емблемите на община Симитли“, каза кметът Апостолов, като пожелава безаварийно и изключително забавни моменти през новия сезон. Първите два дни от рафтинг сезона Х-клуб спускат с лодки на преференциални цени. Водните емоции ни излизат 20% по-евтино.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА
 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK