Заслужена награда за екип на НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев

Снимки: НПГ

Както ИНФОМРЕЖА неотдавна писа, сред победителите в деветото издание на международното състезание „Социални иновации” (Social Innovation Relay) е екип от НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев.

Името на екипа е “DDN” - Дара Попова, Димитър Янев и Надежда Попова. Техен ръководител е преподавателката в професионалната гимназия Златка Пейчева, а бизнес ментор от NN България - Катя Димитрова.

Разработката на талантливите ученици е смарт часовник – CARDIVASC, който разполага с функции за отчитане на пулса, измерване на кръвното налягане и кръвната захар. При проблем с жизнените показатели ще се уведомяват личният лекар и Бърза помощ, а чрез GPS ще се локализира мястото на пациента.

За изобретението си, класирано на второ място в националния финал, екипът беше поканен на специална церемония, проведена  в Агенция „София“. На нея  победителите бяха поздравени и наградени от главния изпълнителен директор на NN България - Николай Стойков, и от изпълнителния директор на Джуниър Ачийвмънт България - Милена Стойчева. 

 

КОМЕНТАРИ

Анонимен16:21 - 24.06.2019
А работи ли този часовник или е само виртуален, както успехите на тези ученици.
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK