Със 7 милиона обновяват улиците в община Симитли

Снимка: Община Симитли

С европейско финансиране по два нови проекта община Симитли преобразява пътната си инфраструктура. Изграждат се нови улици и се реконструира съществуващата транспортна мрежа. Близо 6 милиона лева ще бъдат инвестирани за рехабилитация и реконструкция на съществуващи общински пътища. Другият проект е за реконструкция и изграждане на тротоари към тях в град Симитли и в село Полето.

Кметът на общината Апостол Апостолов подписа в петък договорите за финансиране по двата проекта. Инвестицията се обезпечава по програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 година, Подмярка 7.2. Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктури от Мярка 7 Основни услуги и обновяване на селата в селските райони.

100 милиона евро е бюджетът по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ през 2018 година, от който 7 млн. община Симитли ще инвестира след спечелването на проектите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK