Със 17 млн. държавни пари Банско, Симитли, Петрич, Сандански и Разлог асфалтират улици

Снимка: Община Сандански

Правителството отпусна близо 17 млн. лв. допълнителни средства за общините в Благоевградска област

С постановление на Министерския съвет са отпуснати близо 17 млн. лв. допълнителни средства за общините в Благоевградска област. Със средствата ще се реализират важни проекти за жителите на различни населени места от областта.

„Благодаря на премиера Борисов и на Министерския съвет, че и в това постановление са включени общини от Благоевградска област, които ще получат финансова подкрепа за реализирането на важни проекти. Това дава възможност за подобряване на средата и условията за живот в редица населени места”, коментира областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков. Той подчерта, че правителството на Бойко Борисов продължава своята политика допълнителни средства да достигат до всяко населено място, като така се решават местни инфраструктурни проблеми.  

„Премиерът Бойко Борисов успява да откликва на проблемите, които имат общините, като с тяхното разрешаване се подпомага икономическото развитие на региона”, каза още Андрей Новаков.

6 900 000 лв. са осигурени за ремонт на уличната мрежа в община Банско. Средствата ще се изразходват за доизграждане на ул. „Глазне” в Банско, както и за реконструкция на улиците „Пирин” и „Тодор Каблешков”. В Добринище с отпуснатите средства ще се реконструират улиците „Александър Стамболийски” и „Паисий Хилендарски”. От общата сума 2 300 000 лв. ще се изразходват за ремонт на улици и в другите населени места на общината.

По бюджета на Община Гоце Делчев са преведени 600 000 лв. за закупуване на апаратура за Отделението по кардиология на МБАЛ „Иван Скендеров”.

Община Петрич ще получи 2 000 000 млн. лв. за реконструкция на уличната мрежа и прилежащата техническа инфраструктура за различни населени места от общината.

Община Разлог получава 1 480 000 лв. също за ремонти и реконструкция на улици в населени места от общината.

Чрез мотивирано искане на кмета на община Сандански – Атанас Стоянов до Министерство на финансите, Министерски съвет одобри финансирането на важния инвестиционен проект, в размер на 4 млн. лв. 

Проектът за реконструкцията на бул. „Европа“ предвижда основен и комплексен ремонт на пътния участък с дължина 1061 метра.

След откриването на Автомагистрала „Струма“, бул. „Европа“ е един от основните и най-натоварени пътни участъци в общината.

Същевременно общинският път е в много лошо състояние – с много дупки, неравности, неработещо отводняване, амортизирана система за улично осветление и рискови участъци, с потенциал за пътнотранспортни произшествия.

Ключовият проект предвижда:

- Цялостна реконструкция и подмяна на четирилентовата асфалтна настилка;

- Изграждане на ново улично LED осветление в двете посоки;

- Пешеходни алеи в двете посоки на движение;

- Велосипедни алеи в двете посоки на движение;

- Четири броя автобусни спирки;

- Вертикална планировка, включваща пешеходни пътеки, пътни знаци и хоризонтална маркировка;

- Изграждане на нови ВиК съоръжения – водопровод и канализация за дъждовни води и отводнителни шахти;

- Изграждане на канали за комуникационни връзки и съоръжения;

- Озеленителен пояс между пътното платно и тротоарните площи.

2 000 000 лв. са осигурени за ремонт на уличната мрежа в община Симитли.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax