Община Рила предлага лични асистенти и екскурзоводи на туристи с увреждания

Снимки: Община Рила

Туристите с увреждания, които посещават Рилския манастир и другите туристически забележителности в община Рила, вече могат да избират и резервират лични асистенти-екскурзоводи на сайта www.accessrilatour.com, обяви на нарочна пресконференция заместник-кметът Лазар Чавков.

Чрез успешното приключване на проект „Достъпен туризъм в Рила планина“ - адаптиране на социална иновация и изграждане на капацитет за въвеждане услугата достъпен туризъм в Община Рила”, за пръв път българска община въвежда достъпния туризъм като специализиран туристически продукт и като възможност за създаване на допълнителна заетост в туризма.

Основната цел на проекта беше да се създаде и популяризира услугата, като се обучат 30 икономически неактивни и безработни лица. Те вече могат да започнат работа като лични асистенти и екскурзоводи, а така хората в неравностойно положение и хората с увреждания ще имат по-добри възможности за посещение и разглеждане на забележителностите в общината – Рилския манастир, Кирилова поляна и близките Стобски пирамиди.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK