Със 105 000 лева изграждат нов заслон и реновират още три съоръжения в „Централен Балкан“

Снимка: МС

С тези дейности ще се повиши сигурността за туристите, посещаващи тази част на планината

Общо 105 000 лева отпусна на днешното си заседание Министерският съвет за ремонт на три заслона, изграждане на един нов заслон, както и за заздравителен ремонт на пътеки в Национален парк „Централен Балкан“ в близост до град Калофер. С извършването на ремонтните дейности и изграждането на нов заслон ще се повиши сигурността за туристите, посещаващи тази част на планината.

По време на правителственото заседание кметът на Калофер Румен Стоянов отбеляза, че интересът към този участък на Национален парк „Централен Балкан“ е голям и новите и реновирани съоръжения ще са от полза за туристите. „Връх Ботев и Райското пръскало се намират в нашето землище. Това са привлекателни центрове“, заяви Румен Стоянов. Кметът на Калофер добави, че с отпуснатите от правителството средства ще започнат строителните и ремонтните дейности веднага щом времето го позволява.

Премиерът Борисов изрази готовност при нужда правителството да отпусне и допълнителни средства. „105 000 лева поискахте, толкова сме отпуснали. Ако е необходимо, това е голямо трасе, насреща сме да помогнем. Това е изключително важно за хората“, обърна се към кмета на Калофер министър-председателят. Премиерът Борисов отбеляза още, че в района се доизгражда и велоалея между градовете Шипка и Казанлък, която се използва от много колоездачи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK