Съпрузи починаха след катастрофата край Търново

снимка: infomreja.bg

Починали са двамата съпрузи, пътували в лекия автомобил „Опел”, който катастрофира на пътя Велико Търново – Габрово при разклона за Дебелец вчера. Това съобщиха от ОД МВР Велико Търново, цитирани от "Фокус".

Децата на починалите родители са прегледани и освободени за домашно лечение. Две от жените, пътували в „Мерцедес”-а, са настанени във великотърновската болница, едната – с комоцио, другата – с фрактури, без опасност за живота, третата е освободена за домашно лечение.

Тежката катастрофа стана в петък около 15,40 ч. на пътя Велико Търново – Габрово, на разклона за град Дебелец. Лек автомобил „Опел Астра”, с габровска регистрация, движещ се в посока Габрово – Велико Търново, в който са пътували мъж, жена и две деца, внезапно и без причина навлязъл в насрещната лента за движение и се ударил челно в насрещнодвижещия се лек автомобил „Мерцедес” с търговищка регистрация. В "Опел"-а е пътувало семейство от Габрово.

Общо седем души са пострадали при сблъсъка, като най-тежко е било състоянието на двамата съпрузи. Водачът 39-годишният В. В. бе настанен в реанимация на великотърновската болница в тежко състояние, съпругата му 29-годишната В. В. бе в кома, децата им момче на 4 г. и момиче на 1 г. са били леки контузии.

В мерцедеса са пътували 5 жени от Търговище, три от тях са пострадали и са откарани във великотърновската болница с леки травми. След удара на двата автомобила между тях минал и трети лек автомобил „Ауди”, с варненска регистрация, който само е охлузен. В него са пътували семейство с две деца, пострадали няма.

Причините за катастрофата ще бъдат изяснени от образуваното досъдебно производство. /dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK