Сълзи от радост за шампиона на „Мини футболна магия” – Микрево 2013

снимки: Община Струмяни

С радостни и тъжни сълзи приключи международният турнир за деца – набор 2002-2003, който се организира от община Струмяни за втора година под почетния патронаж на легендарния Димитър Пенев и кмета Емил Илиев.

Победителите  - „Ботев” - Пловдив плачеха от радост, а невероятните спортисти на „Академия Пандев” от Струмица - Р. Македония, който равностойно бяха устремени към победата, от малшанс.

Осем отбора премериха сили на стадиона в Микрево при оспорвана и невероятна битка – с хъс и добра подготовка, но и много любов към футбола. В турнира участваха отборите на  ФК „Василево” – Македония и „ Академия Пандев” – Струмица, Македония и българските детски тимове на ЦСКА, ПИРИН 2001 – Благоевград, Ботев – Пловдив, ДФА”Петрич”, ФК „Вихрен – Сандански и Малеш 1940 – Микрево. На полуфинала се срещнаха отборите на „Пирин 2001” - Благоевград и „Ботев”Пловдив, който  завърши с резултат  0:5 за „Ботев”-  Пловдив, в другия полуфинал ЦСКА беше надигран с класическото 0: 3  от „Академия Пандев”- Струмица. За трето и четвърто място играха „Пирин 2001” и  ЦСКА  при резултат 0- 2 за ЦСКА.

На финала излязоха отборите на” Ботев”- Пловдив, Р България и Академия Пандев, Струмица, Р Македония, които изиграха темпераментен и вълнуващ мач, който в редовното време завърши 1:1. В изпълнението на дуспи „Ботев”-Пловдив  спечели заслужено купата на шампионата  с един гол преднина под бурните аплодисменти на стадиона, изпълнен със спортисти, родители и гости.

Сълзи от радост и сълзи от мъка ознаменуваха края на Втория международен турнир, но настроението се промени с встъпването на стадиона на големия футболист на Фулъм Станислав Манолев и с официалната  церемония по награждаването, на която присъстваха още и дадоха награди кметът на община Струмяни Емил Илиев, организаторът на турнира Йордан Тушев,  кметът на село Микрево Иван Божинов, цялото административно ръководство на община Струмяни, легендите Борис  Гаганелов, Димчо Беляков, мениджърът Ванче Тимов и др.

Йордан Тушев благодари на треньорите, спортистите и родителите за участието в турнира като си пожела турнирът да расте като територия и държави, да расте и като качество. Кметът на общината Емил Илиев с искрена радост поздрави участниците в голямото спортно събитие  и не пропусна да благодари на приятелите на детския спорт: на Станислав Манолев, на Димитър Пенев, на Борис Гаганелов, Димчо Беляков.   

Статуетка за най-добър вратар на турнира спечели Майкъл Георгиев – ЦСКА, най-добръ защитник – Иван Стоев от” Малеш1940” – Микрево, най-добър полузащитник – Блаже Бръндевски от Академия Пандев – Струмица, Р Македония, най-добър нападатели – Иван Тасев, Вихрен – Сандански, голмайстор на турнира  и „златната” обувка целуна  Станислав Шопов отБотев – Пловдив.  В крайното класирана на 8- мо място е ДФА Петрич, пред него са отборите на  „Малеш 1940” – Микрево, ФК „ Василево” – Р Македония,  Вихрен- Сандански. На трето място – ЦСКА, второ – Академия Пандев – Струмица, Р Македония, шампионите – Ботев – Плаовдив на Димчо Беляков..

Всички окачествиха организацията на турнира като перфектна, а мениджърът от Германия  Ванче Томов  каза, че турнирът е „пръва лига” и обеща да доведе на Третия турнир през 2014 година немски детски отбор.

„С този турнир гледаме в бъдещето. –сподели кметът на община Струмяни. - Доволен  съм от турнира и си пожелавам, колкото и да ни е трудно, повече такива събития, повече такива емоции. Аз съм щастлив, децата са щастливи, родителите са доволни, организацията е добра и ще се усъвършенстваме още повече.”

„Ще дойдем и догодина, ако ни поканите"-, споделиха родителите и ръководството на "Ботев"-Пловдив и ЦСКА. Многи ни хареса организацията, условията, всичко. „- казаха те.

Турнирът завърши с много радостни възгласи, с приятелски прегръдки между отборите и с надеждата, че мини футболната магия в Микрево остана в сърцата на всички: спортисти, гости, легендарни футболисти, организатори и публика.

 

снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK