Провериха готовността на машините за снегопочистване в Дупница

Снимки: Община Дупница

Машините за снегопочистване на фирмата, която спечели поръчката за почистване бяха инспектирани днес от комисия, в която влизат зам.-кметът на Община Дупница Крум Милев, експерти от администрацията, Пожарна безопасност и полицията.

На място в базата бяха проверени наличните машини и инертни материали.

"Освен сол и пясък, и тази година главните артерии ще бъдат третирани с химични материали. Освен от нас, фирмата по снегопочистване ще реагира и на сигнали от полицията и пожарната. Обхватът тази година е по-голям, защото попадат и улиците, които досега се поддържаха от Областно пътно управление. Тротоарите и зоните за пешеходци ще се почистват ръчно от служителите към Общината, а пред заведения, офиси, жилищни сгради и къщи, това е ангажимент на живущите и работещите в тях. На третата минута след подаване на сигнала от Община Дупница, машините трябва да тръгнат от базата си и започнат почистване", обясни Милев.

От фирмата по снегопочистване пък призоваха собствениците на автомобили да не паркират по главните улици при снеговалеж, защото се затруднява почистването, а самите автомобили после остават "в плен".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK