Съкращават с 15 % администрацията в Кюстендил

Петър Паунов, снимка: infomreja.bg

„Ще се съобразим с искането на финансовия министър Симеон Дянков за 15%-ни съкращения в администрацията, като то ще засегне всички сфери”, това обяви по време на първата си пресконференция във втория кметски мандат Петър Паунов.

„Не смятаме, че някой може да прави изключение. Очаквам същото да бъде предприето незабавно и във всички държавни администрации. Да бъдат закрити десетките агенции, които са само в тежест на бюджета и препятстват бизнеса”, каза Петър Паунов. До края на годината проектът за щатното разпределение ще бъде предаден на общинските съветници. Съкращението ще обхване кметските наместници по селата, както и всяко едно звено в общинската администрация. „Мотивацията е три пъти по-голяма, ясно е, че трябва да работим и с три пъти по-мотивирани хора, които да са наясно какво предстои и да не се задъхват, когато се поставят конкретни цели и задачи. Ние подкрепяме усилията на финансовия министър за реформата в администрацията”, заяви Петър Паунов.

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов отправи благодарност към всички, участвали активно в работата по израстването на Кюстендил в икономически и културен план. „Поздравления за високата активност. Десетилетия 31 000 души не са гласували на избори в Кюстендил. Това значи, че хората и гражданското общество правят сериозни крачки”, допълни Паунов.

Петър Паунов декларира, че той и съветниците на Коалиция "Кюстендил" и в този мандат няма да получават възнаграждения.

Той ще продължи да работи с досегашните си двама заместници- Надя Каратова и Виктор Янев. Има възможност и за 3- ти заместник- кмет, но за него ще вземе решение след консултации с браншовите организации.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK