Гилзите, с който се е самоубил Росен Анделов, са идентични на гилзите от Нови Искър

Снимка: МВР

По случая в Нови Искър до този момент сме установили цялостната последователност на извършването на престъплението и дотук сме извършили необходимите действия. Назначена е балистична експертиза на гилзите от мястото, където е намерено тялото на издирвания. Според  данните до момента, като външни признаци, те са идентични на гилзите, намерени на местопрестъплението в Нови Искър.

Гл. комисар Терзийски съобщи, че адреси на издирвания са установявани няколко пъти, основно на територията на ОДМВР-Добрич, на Второ РУ-СДВР, както и на Своге, за които е получена оперативна информация, че той е обитавал. Правени са проверки непосредствено след обявяването му за издирване. 

Директорът на ГДНП поясни, че се събират и данни, според които хора от обкръжението му, които са знаели, че той е издирван като бъдещ затворник, не са подали информация, че контактуват с осъден човек с влязла в сила присъда.

От момента на убийството до намирането на тялото, получавахме сигнали от случайни граждани, забелязали мъж, който видимо отговаря на описанието и снимките му, но нито един човек от блока в ж.к. “Дружба“, където е живял доста дълго време, нито от сервиза, където е работил също дълго време, нито от питейни заведения, където е ходел, който да съобщи, че познава издирвания. Това е повод да се замислим, че за да свършим работа, трябва обществото да  съдейства, а полицията проверява всеки един сигнал – достоверен или фалшив. Полицията разчита на свидетелски показания и за хора, които от дълго време са обявени за издирване с влезли в сила присъди. Някои от тях не са на територията на страната и са обявени за издирване включително чрез Интерпол и Европол, допълни гл. комисар Тeрзийски.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK