Съгласие за кандидатстване по трансграничен проект на екологична тематика гласуват съветниците в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Общински съвет  - Кюстендил ще гласува на предстоящото си заседание идната седмица, даване на съгласие за съвместно кандидатстване на Община Кюстендил и Община Лебане, Република Сърбия с проектно предложение „Зелени трансгранични населени места за по-добро обучение“. За целта трябва да се предостави училищната сграда в кюстендилското село Слокощица - имот общинска собственост.

Това съобщи Михаела Крумова – председател на Общински съвет – Кюстендил.

Минималната продължителност проекта е 12 месеца, максималната е 24 месеца.

Проектът предвижда реновиране на сградата на училището в Слокощица и реновиране на сграда на действаща детска градина в град Лебане. Заложено е разработване на информационни образователни брошури, съдържащи информация за флората и фауната на трансграфичния регион, както и разработване на информационно-образователен уебсайт.

По проекта е заложено организиране и провеждане не екосъбития за деца и ученици в реновираните  сгради в Слокощица и Лебане. Предвижда се също така разработване на анализ за състоянието на аколната среда и план за предотвратяване на замърсяването в трансграничния регион, както и съвместна кампания за информиране на обществеността за опазване на околната среда и екологично поведение.

Минималната стойност на проекта е 300 000 евро, а максималната 600 000 евро.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK