Съдът върна на работа в ДГС - Гърмен уволнен партиен лидер

снимка: infomreja.bg, архив

Окръжен съд Благоевград върна на работа уволнения дисциплинарно на 24 октомври 2013 година служител на ДГС - Гърмен Велин Агов, който е и лидер на структурата на ГЕРБ в село Скребатно.

Магистратите приемат, че заповедта е незаконосъобразна, тъй като е връчена в дома на Агов в момент, когато той е бил в отпуск по болест.

Освен това горският служител ще получи обезщетение от 3577 лв. за периода, в който е останал без работа.

Териториалното поделение на Държавно горско стопанство - Гърмен ще трябва да плати и обезщетение за разликата в заплатата на Агов за времето, през което е бил на по-ниско платена работа в резултат на незаконното му уволнение в размер на 199, 28 лв.

Окръжният съд в Благоевград остави без уважение искането на Велин Агов за заплащане на направените разноски по делото на стойност 350 лева.

Решението може да се обжалва в едносмесечен срок, считано от 7-и октомври 2014 г.

От ръководството на ДГС – Гърмен декларираха, че ще изпълнят съдебното решение и ще възстановят на работа уволнения работник.

 

КОМЕНТАРИ

Реалист!14:42 - 09.10.2014
Ужас , от върнат горски до Башев, луди ли сте, какво се надцаквате тук анонимни драскачи, този онзи, имат хората и единия и другия и третия, умни са знаят как постигат го, като имат такъв зажаднял за оправяне електорат, ще имат и още.А за Гюрата никой да не говори лошо ...където е бил съсипва хората/персонала си/ от премии, по това се познава дали е кадърен или не.Щом има за хората значи горското е добре, а за фалита преди време на горското за непросветените като Вас- това беше държавна идея да разделят стопанството на фирма и лесничейство, но видя се ,че така не става и пак си ги обединиха, та за това фалиране със сигурност не е виновен Гюрата, а пък пилците се броят наесен, ще си покаже кой кой е , ама не по Пеевски.
До съдия12:51 - 09.10.2014
Относно набарването,много ще се радвам да стане! Защото това ми е хобито да изчукам първо теб после целия ти род....доооо баща ти? Правил сам го преди 5,6 години искам да си го припомня.
до tre23:38 - 08.10.2014
ох маменцето ти депесарско що не кажеш ваш мчанол колко милиони окраде ,колко апартаменти купи по софия и турция , колко хотелла има с поставени лица та си заревал като вдовица за х.у за 300-те лена на асим .Мата депесарска смрадлива .А за гюрата през крив макарон ще гледа горското нека пълни гушата на андона за празните обещания и надежди .с лъжо са дали 98 хилки на манол да си купи мандата. кой ще му даде на андона да си назначава пак съдружници за да крадат заедно малко ли им беше та искат още .и накостов платиха рушвет пълна торба с пари за да им прикрие далаверитеи да спре делата новсичко тръгва наново .
tre22:24 - 08.10.2014
Drajte si go kradeca Giurata pri vas.Toq e za Gines po krajbi 4e go pomnim kakav mizernik be6e kato gorski a sega stana biznesmen ot krajbi.Nqma6e 2 leva da se snima sega ima luksozen hotel.Lo6oto e 4e pliue postoqnno po Gerb i Andonov pyk te 6ef 6te go slagat pak.S Asim sa kradci i mo6enici i vse oblaga tarsqt ot vsqka partiq.Sramno e gospoda gerbadjii takiva kaputi da vi sa golemci

FACEBOOK