Съдът върна на работа уволнения шеф на охраната в Общината Юлиян Мирчев

снимка: infomreja.bg, архив

Бившият шеф на охраната в община Благоевград Юлиян Мирчев се връща на работа в администрацията.

Той бе отстранен на 7 юни 2013 г. със заповед на кмета Атанас Камбитов, а седмица след това на негово място бе назначен Кирил Манов.

Мотивите за уволнението на Мирчев не бяха официално оповестени. По-късно стана ясно, че градоначалникът имал забележки към изпълнението на служебните задължения и комуникацията му с общинските експерти.

Преди дни районните магистрати в Благоевград обаче излязоха с решение, че заповедта за отстраняването на Юлиян Мирчев от поста главен специалист „Общинска охрана” към звено „Охрана и обществен ред” е немотивирана и незаконосъобразна.

Освен възстановянето на работа Юлиян Мирчев ще получи и обезщетение в размер на 4 708 лв. за периода от 7 юли до 7 декември 2013 г., за времето, през което е останал без работа, ведно с лихвата от датата на завеждане на исковата молба.

Съдът осъди община Благоевград да плати на Юлиян Мирчев и разноските по делото на стойност 500 лева.

Решението може да се обжалва пред Окръжния съд в 14-дневен срок.

Това е второто дело, което Мирчев печели за неправомерното си уволнение.

На 8 август тази година той бе възстановен по съдебен ред на предишната си длъжност, но същия ден бе повторно отстранен с мотив, че не отговарял на новите изисквания за заемане на поста.

Юлиян Мирчев е в трудовоправни отношения с Община Благоевград от ноември 1999 г., когато е работел като пазач въоръжена охрана. С допълнително споразумение от 2 март 2001 г. е преназначен на длъжността главен специалист "Общинска охрана".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK