Съдът в Гоце Делчев осъди 29-годишен баща на пробация и 7 200 лв. за издръжка на трите му деца

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районният съд в Гоце Делчев постанови присъда на 29-годишния В.А.А. от гоцеделчевското село Господинци „Пробация”, както и да изплати в най-кратък срок 40-те неплатени от него вноски за издръжка на трите му деца.

В.А. живеел със С.Д.И. на семейни начала и до раздялата им през 2008 г. двамата се сдобили с три деца, които 29-годишният мъж признал за свои, въпреки че не сключил брак с майка им.  

В момента подсъдимият В.А.А съжителства с друга жена, от която има още две деца. Така В.А. от Господинци се оказа един от многодетните млади мъже в България с 5 деца на 29-годишна възраст, без да изпълнява родителските си задължения към три от тях, които зарязал след раздялата с първата си жена.

Обвинението против подсъдимия В.А.А. - роден през 1986 г., с начално образование, безработен, неосъждан досега и официално водещ се като неженен, е по член 183, ал.1 от НК.

То е за това, че през периода от март 2012 г. до юни 2015 г. включително, и след като е бил осъден веднъж с определение за спогодба, влязло в сила през 2011 г., до момента не е платил нито лев издръжка от присъдената му от съда в Гоце Делчев по 60 лева на всяко едно от първите му три деца.

Според съдебното определение 29-годишният баща не е плащал издръжката за трите си първи деца ,и след като е бил осъден веднъж с определение за одобряване на спогодба влязло в сила през 2011 г. до момента не е платил нито лев издръжка от присъдена му от съда в Гоце Делчев по 60 лева на всяко от първите му три деца.

Съгласно съдебното определение 29 годишният баща не е плащал издръжката за трите си първи деца цели 40 месеца а насъбралата се сума възлиза на 7,200 лева .

Подсъдимият родител се е признал пред съда за виновен, но е отказал да даде каквито и да са обяснения. Според събраните доказателства от съда, през този период от време – 40 месеца, децата са били при майката и само тя е полагала грижи за тях и им е осигурявала сама прехраната и издръжката им.

Единственото оправдание, с което излязъл пред съда подсъдимият баща на изоставените от него три деца било, че не плаща издръжката, защото нямал работа и не могъл да си намери такава.

При определяне на вида и размера на наказанието, съдът е взел като смекчаващи вината обстоятелства ниската степен на обществена опасност на дееца, обстоятелството, че същият няма постоянна работа и че има още две деца от друга жена.

 

КОМЕНТАРИ

NEVROKOP20:01 - 14.12.2015
като нема работа БАСМАЧА,намерете му ВИЕ бе г–да СЪДИИ-ИМА едно претприятие,малко встрани от Дупница-Бобов Дол се казва,там има рабата за такива нерези.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK