Съдът се произнесе! Остава в ареста крадецът, посегнал на храм и гробищата в Сандански

Снимка: Infomreja.bg

Районната прокуратура в Сандански ръководи досъдебно производство срещу С. Й., задържан за извършени кражби в района на гробищния парк и параклис в Сандански.

Двадесет и шест годишният мъж е с обременено съдебно минало, с множество осъждания, като е изтърпявал наказания „Лишаване от свобода“ за умишлени престъпления от общ характер.

Поредните престъпления, за които е привлечен в процесуалното му качество на обвиняем, С. Й. е извършил в рамките само на няколко дни - от 26.01. до 31.01., кражби на стойност около 600 лева, за което писа ИНФОМРЕЖА по-рано днес.

На 26.01., с помощта на кирка, мъжът изкъртил алуминиеви профили на тоалетна в двора на гробищния парк, и откраднал врати и прозорец.

Другото деяние било извършено около 03:30 ч. на 31.01. в параклис „Св. св. Кузма и Дамян“, на партерния етаж на МБАЛ „Югозападна“. С арматурна пръчка той разбил катинари на метална каса за дарения и взел намиращите се в нея 28 лева.

Съдът е приел доводите на наблюдаващия прокурор относно авторството на престъпното деяние, изключително високата степен на обществената опасност на обвиняемия и реалната опасност той да извърши престъпление и да се укрие, като му е определил най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK