Съдът реши: Кристина Дунчева ще бъде настанена в психиатрия

Снимка: Infomreja.bg

Дунчева уби двете си деца в Сандански

Окръжен съд – Благоевград, уважи искане на Окръжна прокуратура – Благоевград, и допусна настаняване за изследване в психиатрично заведение към СБАЛЛС при затвора в Ловеч, на обвиняемата Кристина Дунчева от Санднаски, която уби двете си деца.

Състав на Окръжния съд прецени, че са налице процесуалните основания обвиняемата да бъде изследвана и да бъде изготвено заключение, тъй като намира, че първоначално изложеното по делото е недостатъчно и необосновано пълно.
 
От друга страна, магистратите приеха, че са налице достатъчно доказателства за влошеното психично и здравословно състояние на обвиняемата, което изисква специфични грижи.

Кристина Дунчева е обвинена в това, че на 19. 11. 2020 г. в апартамент на къща уби с нож тригодишната си дъщеря  и петгодишния си син - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 3 и 4, т. 4, пр. 2 и 3 и т. 6, пр. 2 и 3, вр. чл. 115 от НК. Деянието представлява тежко умишлено престъпление, за което законодателят е предвидил наказание „Лишаване от свобода“ от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK