Съдът реши: Емилия Масларова е невинна

Снимка: БГНЕС

Бившият социален министър: Очаквах това решение, защото обвинението бе заченато в грях и лъжа

Емилия Масларова е невинна по делото за присвояване на 11 милиона лева от ремонта на социален дом в Стара Загора.

"Очаквах това решение, защото обвинението бе заченато в грях и лъжа, просто няма как да бъде доказано", коментира бившият социален министър след решението на съда пред "24 часа". Тя категорично отказа повече коментари с обяснението, че последните дни буквално не е спала в очакване да получи справедливост.

Близки на семейството коментират, че хората около нея са преживяли тежко обвиненията през последните 6 години. Съпругът й е претърпял операция, самата тя премина през изпитанията на коварна болест.

Масларова продължи да преподава като професор в университет в Стара Загора и се оттегли изцяло от политиката.

Съдия Димитрина Ангелова обяви още, че всички разходи по делото в размер на 25 хил. лв. остават за сметка на държавата. По това дело съм направил всичко, което ми е по силите да разкрия истината защо според мен има престъпление, каза прокуроът Калин Софиански след каот чу присъдата.

Според него присъдата ще бъде отменена от апелативния съд. Не е възможно, когато едно строителство струва 8 млн. лв., държавата предоставя 19 млн. лв., а експертите са установили, че в строително-ремонтните работи са вложени 9 млн. лв., това да не е свързано с престъпление, обясни той. Софиянски щял да се запознае внимателно с мотивите на съда и да протестира оневиняването на Масларова и още петима. Делото срещу бившата социална министърка продължи повече от 5 години. 

Близо 6 години продължи съдебната сага по делото срещу Емилия Масларова.Бившият министър на труда и социалната политика от времето на Тройната коалиция бе обвиняема с още четирима души. За никой от тях не е произнесена присъда.

Масларова е обвинена в присвояване на 11 милиона лева от ремонта на социален дом в Стара Загора.

Димитър Димитров е подведен под отговорност в качеството си на бивш заместник-социален министър, а Иван Пенев като бивш главен секретар на ведомството.

Съдия Димитрина Ангелова обяви още, че всички разходи по делото в размер на 25 хил. лв. остават за сметка на държавата. По това дело съм направил всичко, което ми е по силите да разкрия истината защо според мен има престъпление, каза прокурорът Калин Софиянски след като чу присъдата.

Според него присъдата ще бъде отменена от апелативния съд. Не е възможно, когато едно строителство струва 8 млн. лв., държавата предоставя 19 млн. лв., а експертите са установили, че в строително-ремонтните работи са вложени 9 млн. лв., това да не е свързано с престъпление, обясни той.

Софиянски щял да се запознае внимателно с мотивите на съда и да протестира оневиняването на Масларова и още петима. Делото срещу бившата социална министърка продължи повече от 5 години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK