Лидерът на "Възраждане" ще плати 20 000 лв. гаранция, всявал смут

Снимка: БГНЕС

Костадин Костадинов е привлечен към наказателна отговорност

Софийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на Костадин Костадинов, лидер на политическа партия "Възраждане", будещи неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение, във връзка с пандемията от коронавирус Covid-19.

В телевизионно предаване Костадин Костадинов твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“. Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите: „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено“.

В тази връзка Костадин Костадинов е привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е гаранция в пари в размер на 20 000 лева.

Разследването по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

7jk09:17 - 31.03.2020
А така, да се стегне тая държава и прокуратура, да си оправдаят заплатите които взимат, не може самозвани съветници, политически лидери да бълват фалшини новини и да подкоповат действията на експертите от щаба. Много разбира тоя
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK