Съдът потвърди доживотния затвор за убийцата на 8-годишната Алекс в Поморие

Снимка: БГНЕС, архив

Бургаският апелативен съд потвърди доживотния затвор на Атанаска Георгиева за убийството на 8-годишната Алекс от Поморие. Това съобщават от прокуратурата.

Убийството бе извършено през април 2014 година. Атанаска е призната за виновна, че умишлено умъртвила 8-годишната Александра Тодорова, като убийството е извършено по особено жесток начин. Момиченцето било в безпомощно състояние.

През март миналата година Бургаският окръжен съд осъди Атанаска на доживотен затвор. Атанаска Георгиева трябва да излежи наказанието си при първоначален специален режим.

Апелативните магистрати са увеличили размерите на обезщетенията за имуществени вреди за двамата граждански ищци за смъртта на детето им от 130 000 на 180 000 лева за всеки от тях.

На 10 април 2014 г. сутринта майката на Алекс я изпратила на училище. Там тя била до около 16.00 часа, когато се обадила на майка си и казала, че се прибира. Пред входа на жилищния блок момиченцето срещнало Атанаска Георгиева. Двете се заговорили и детето изявило желание да гостува в жилището на Георгиева, за да попее. Мястото представлявало едностайно таванско помещение.

Атанаска почерпила Алекс с плодове и лакомства, пуснала телевизора, за да гледа детски предавания. Двете разговаряли, като думите и поведението на детето подразнили обвиняемата. Когато Александра видяла снимки на децата на Атанаска ги обидила. Именно това провокирало подсъдимата да вземе внезапно решение да убие детето. Тя го удушила с найлонова торбичка. След убийството, Атанаска взела трупа на детето, поставила го на легло и го покрила през глава с одеало.

Решението на бургаските апелативни магистрати може да се обжалва в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK