Съдът „поряза” затворник с доживотна присъда, искал 6 000 лв. за липса на телевизор

снимка: infomreja.bg, архив

Още два иска "поряза" Административният съд в Кюстендил, депозирани от Бисер Манолов, който е с доживотна присъда в Бобовдолския затвор.

Мъжът е един от най-известните ищци в мястото за лишени от свобода. Годишно по над 30 дела завежда затворникът за различни несгоди в затвора. Манолов е в затвора заради първото знаково убийство в страната – това на сарафката Виолета Георгиева. 

Един от последните му искове срещу ГД “Изпълнение на наказанията” за нанесени неимуществени вреди в размер на 3000 лв., причинени му от “противозаконно претърсване на килията му от служители на затвора и противозаконно слагане на белезници в 02.00 часа на 14.04.2012 г.".

В жалбата си Манолов излага мотиви, че това му е причинило неимуществени вреди, изразяващи се в безсилие, угнетеност, физическа болка, безсъние и др.

От събраните доказателства по делото /писмени и устни/ не се е установило по безспорен начин да са настъпили неимуществени вреди, изразяващи се във вреди от “противозаконно претърсване на килията му от служители на Затвора и противозаконно слагане на белезници” на посочената дата и час, довели до влошаване на здравословното състояние на ищеца, посочват от Административния съд.

По второто заведено дело от страна на Манолов се посочва, че ГД “Изпълнение на наказанията” София му е нанесъл неимуществени вреди в размер на 3000 лв., заради това че затворническата администрация не му е позволила да гледа телевизия в периода 01.01.2012 г. – 01.05.2012 г.”. Излагат се мотиви, че това му е причинило неимуществени вреди, изразяващи се в безпокойство, угнетеност и физическо страдание.

И двете решения могат да се обжалват пред по-горна инстанция - Софийски административен съд.     

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

!!!!!!!!!!!!!11:12 - 05.07.2013
Поправете си статията!!!!!!!!!!!!! Решенията на Административен съд могат да се обжалват пред Върховен административен съд, а не пред Софийски административен съд. Не заблуждавайте хората....
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK