Две първи места за ученици от иновативното Трето ОУ "Братя Миладинови" в престижен конкурс

Снимки: Трето ОУ "Братя Миладинови" - Гоце Делчев

Иновативното Трето ОУ "Братя Миладинови" - Гоце Делчев, завоюва две първи места в престижен конкурс.

Вчера се проведе официалната церемония по награждаване на победителите в ученическия конкурс "Героите не се забравят - XI Македонска дивизия и 115 години от подвига на Радон Тодев и неговата чета", организиран от Фондация "Българска памет", Общински съвет по наркотични вещества - Благоевград, Община Благоевград, РУО - Благоевград и Община Банско.

На първо място във възрастова група V - VII клас за литературно произведение бе класирана Станимира Василева от V клас. В същата възрастова група, но за рисунка на първо място бе класиран и Иван Занев от VII клас. И двамата са възпитаници на Трето ОУ "Братя Миладинови" - Гоце Делчев.

Специални гости на тържествената церемония, която се проведе в зала „22 септември“ в Благоевград, бяха Живко Костуров - координатор „Проекти“ във Фондация „Българска памет“, Иван Стоянов - зам.-областен управител на Благоевград, и д-р Теменужка Любенова – председател на ОбСНВ. Водещ на перфектната церемония бе Магдалена Рахова от ОбСНВ.

Участниците в конкурса бяха разделени на 3 възрастови групи и се състезаваха в 3 категории – литературно произведение, рисунка и мултимедийна презентация. Живко Костуров от Фондация „Българска памет“ връчи грамоти и мотивиращи парични награди от името на д-р Милен Врабевски на отличилите се в конкурса ученици.

Като специална изненада, екипът на Фондацията подари на всички участници и гости на събитието уникалното образователно издание „Моята България“, чиято премиера на Софийския международен панаир на книгата бе само преди дни.

Учениците се насладиха на впечатляващ етюд със заглавие „Радон Тодев“, а Младежка фолклорна група „Бански старчета“ потопи гостите в магията на българската фолклорна музика. След събитието Фондация „Българска памет“ осигури коктейл за всички гости.

Ментори на учениците от Трето ОУ бяха г-жа Ламбова и г-н Халачев, които също получиха грамоти и подарък от фондацията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK