Съдът отказа да касира изборите в Белица

снимка: infomreja.bg

Административният съд в Благоевград отказа да касира местните избори в Белица. Съдия Марияна Мицева потвърди решението на Общинската избирателна комисия, с което за кмет на малката община е избран Ибрахим Палев от ДПС.
Делото за касиране бе образувано след жалба на загубилия кандидат-кмет Хасан Илан, който изостана в балотажа с минимална разлика.

Магистратите отказаха да отменят резултатите, въпреки че по време на съдебните заседания свидетели разказаха за шокиращи нарушения на изборния процес. От разпитите на очевидци стана ясно, че на втория тур голяма част от жителите на Белица са гласували "правилно" под натиск. Имало и случаи, при които здрави хора упражнили правото си на вот с по двама придружители.

"Ще обжалвам решението на по-горна инстанция. Няма как да подмина с лека ръка толкова фрапиращи нарушения на изборния процес", бе категоричен Хасан Илан. Именно в негова подкрепа, няколко дни след балотажа, жителите на планинското градче излязоха на бунт и категорично изразиха протеста си срещу избрания за трети мандат кмет Ибрахим Палев от ДПС.
 

КОМЕНТАРИ

КРАИЩЕ13:54 - 05.12.2011
Аз в белица идвам САМО по работа,а с теб НЯМАМ нито желание,нито намерение да се запознавам,мерси иначе за предложението ти:)ама гледам...викаш пишеш без имена,а самия/та ТИ ,не знам защо, не желаеш да го споделиш:)
12322:13 - 04.12.2011
Ела в Белица...С удоволствие ще ти кажем имената ни ; )
Краище18:50 - 03.12.2011
хахахаха,ами БРАВО на вас:)))))нямаме какво да кажем на камерите,на обществото сме казали което сме искали и който е трябвало е чул,ПОСТИГАМЕ ТОВА ,КОЕТО ИСКАМЕ:)))ВЯРВАМЕ,ВЕЛИКИ СМЕ,ДОВОЛНИ СМЕ..ТОВА Е:))ХАЙДЕ СЕГА,ЗАПОЧВАЙ С ТВОЯТА ПСИХОАНАЛИЗА:)))))и сме ДОВОЛНИ,за това се смеем,вие си плачкайте:))))и нещо...не виждам име над постовете ти:))ами някакви псевдоними...числа...никове,а в това обвиняваш НАС:)))
12314:09 - 03.12.2011
Ми да, станахме, ние не се срамуваме да излезем пред обществото и да заявим мнението си. И го правим -постоянно! За разлика от всички вас, които се криете зад измислени имена по форумите да ръсите глупости и простотии. Кой от вас има смелост да излезе пред камерата и да каже това, което тук пишете с главни букви! НИКОЙ! Защото сами не си вярвате. Като тропате по клавиатурите и си повтаряте колко сте велики и доволни, дали ще си и повярвате,а? И какво е това хахахахаха на всеки коментар - нещо май като истеричен смях изглежда...или няма какво да се каже, та така да не иде празен поста...

FACEBOOK