Съдът отхвърли жалбата за оспорване на кметските избори в Кулата

Снимка: Infomreja.bg, архив

Кмет на селото си остава избраният на първи тур - Димитър Дамянов

Със свое решение от днес Административният съд в Благоевград потвърди решение №183-МИ/28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия – Петрич, с което Димитър Георгиев Дамянов, издигнат от ПП „Българска това демокрация“, е обявен за избран за кмет на село Кулата на първи тур.

Делото бе образувано по жалба на Стамен Панчев, кандидат за кмет на кметство Кулата, който оспори избора с доводи за неправилно отчитане на бюлетините.

В производството по оспорване истинността на протоколите на СИК в село Кулата и протокола на ОИК-Петрич, не се установиха факти и обстоятелства, които да обосноват извод за извършени съществени нарушения на избирателния процес.

В настоящото производство не са ангажирани доказателства, само изложеното твърдение от кандидата Панчев не може да се приеме за нарушение, още по-малко съществено, е посочено в мотивите на съдебното решение.

При постановяване на решението съдът взе предвид и факта, че протоколите на СИК № 47 и СИК №48, както и протокола на ОИК-Петрич, са подписани от членовете без възражения и особени мнения.

В същите е отразено, че няма спорове за действителността или недействителността на гласовете и взетите решения, отразено е, че след откриването на изборния ден и при установяване на резултатите от гласуването в СИК не са постъпили жалби и възражения, като изборите са проведени при спокойна обстановка.

Решението на Административен съд – Благоевград, подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Върховния административен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK