Съдът остави в ареста двамата обвиняеми за смъртта на Самуил Кацарски

Снимка: Infomreja.bg

Кожаров: Много съжалявам. Много ме е яд, че човекът загина.

Съдът остави в ареста двамата обвиняеми за смъртта на петричанина Самуил Кацарски, който загина след пиянски бой на 23 май.

Днес в Окръжния съд в Благоевград бе обжалвана мярката, наложена от Районния съд в Петрич, на двамата обвиняеми – Кристиян Кожаров и Павел Тасков.

Прокуратурата поиска мярката „задържане под стража“ да бъде оставена от тричленния съдийски състав, а адвокатите на обвиняемите – адвокат Чолаков и адвокат Цветков поискаха по-лека мярка за двамата мъже – да бъдат пуснати под домашен арест.

На мярката днес се яви само единият – Кристиян Кожаров. Неговият защитник – Иван Чолаков обясни подробно пред съдиите какво се е случило във фаталната вечер. Разпитани са свидетели и един служител на МВР. Има видеозапис от общинска охранителна камера, който е иззет за експертиза.

От разказите на участвалите в боя и свидетелите става ясно, че сутринта на 23 май в заведение „Нон стоп“ е имало две компании, видимо употребили алкохол. В едната компания са били двамата обвиняеми – Кристиян и Павел, както и техният приятел Живко. В другата компания са били приятели на Самуил Кацаров, сред които Анатоли Атанасов.

Между двете компании възникнал спор. Живко отишъл при Анатоли, за да поговори и да не се достига до ескалиране на напрежението.

В този момент с такси пристигнал Самуил, който преди това е бил с приятелите си в друго заведение. Самуил видял, че има дразги между неговите приятели и директно, по думите на адвокат Чолаков, ударил Анатоли. Започнал бой, който се пренесъл пред паркинга на търговска верига, която се намира срещу заведението.

Разменяни са шамари и удари между Анатоли, Самуил, Павел, Кристиян. След няколко минути, Кристиян и Павел се оттеглят и отиват в заведението, за да си допият. Анатоли и Живко остават на паркинга за да се доизяснят и да се разберат.

Самуил отива до таксиметровия шофьор – Вангел К., който през цялото време на скандала е в колата си и изчаква да прибере Самуил вкъщи. Самуил казал на шофьора: „Са ки видиш шо ки стане“, цитира адвокат Чолаков.

В този момент отива до Павел и го ударя, при което Павел му отвръща. Самуил е паднал на земята и Кристиян го рита без да се уточнява къде – в главата или на друго място.

Павел и Кристиян се пробират в домовете си, а в същия ден са потърсени от органите на МВР и задържани. Съдействали са изцяло на разследването, уточни адвокат Чолаков.

До думи на защитника, бащата на Кристиян е звънял всеки ден на разследващия полицай, за да се интересува за състоянието на Самуил.

От държавното обвинение обявиха още, че искат преквалифиране обвинението от чл. 129 към член 115. Това означава, че мъжете са обвинени в нанасяне на средна телесна повреда, а прокуратурата иска да бъде променено в извършване на умишлено убийство, за което законът предвижда затвор от 10 до 20 години.

Прокурорът изтъкна още, че по-лека мярка би довела до обстоятелства, при които двамата обвиняеми да се укрият или да извършват друго престъпление.

Адвокат Чолаков обясни, че такава опасност няма, а престъплението е извършено при неизбежна отбрана. А адвокат Цветанов заяви, че Тасков е баща на 3-годишно дете, за което се грижи, когато майка му е на работа.

И двамата мъже нямат криминални прояви и не са осъждани. Във фаталната сутрин при задържането им не са им взети кръвни проби за алкохол или наркотици. Адвокатите определиха тиражирането на слухове, че мъжете са наркомани, като крайно потресаващи.

Пред съдя говори и Кожаров, който лаконично заяви: Много съжалявам, Не помня нищо, още не мога да проумея какво се случва. Много ме е яд, че човекът загина. Той помоли съдиите за по-лека мярка, но молбата му остана неуважена.

Днес в Петрич главният прокурор Иван Гешев се срещна със Страхил Кацарски, брат на починалия.

Гешев разговаря с магистрати и служители на Териториално отделение – Петрич. Срещата е в рамките на работните посещения на главния прокурор в петте апелативни района в страната и бяха обсъдени приоритетите на прокуратурата през настоящата година, ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност, утвърждаване на върховенството на закона и отстояване на независимостта на прокуратурата като част от съдебната власт.

Иван Гешев бе категоричен, че няма да спре да работи в интерес на българските граждани.

ОЩЕ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО

КОМЕНТАРИ

Кефал11:46 - 09.06.2021
Колко сте смешни и най вероятно опиянени от нещо..Смешни коментари от смешни хора! Не оправдавам момчетата , но нали знаете защо в Петрич няма индианци...? Защото всички са Вождове като въпросният покойник... Да почива в мир. И нека всеки се вземе поука от въпросният случай!
Кирил15:14 - 04.06.2021
Абе на тия не 20 а40 години затвор докато в Петрич се подкупват и сс дават пари винаги щее така на кои татко у вючото е бил в властта иска си чиска нека Петрич ани един път направете нещо и се дигнете колко осъдиха джагиста които връхлетя в нон стопа и осъкати хората не да ги съдат а да се съберат няколко души и да ги пребит до смърт да видят техните родители да лие добре в Петрич няма съдия или прокорор които да си затвора очите ако някой е бил държавно лице иска си как беше преди 15.20 години такива ги беше страх да се правят на маже но нали някои е в властта и се раздават пари или с някои са правили неща за които никой не знае
Ей18:15 - 03.06.2021
Ei gnusotio dano i na tvoite deca gi do stigne tova deto na samuil Kato te gledam i ti si narkoman rosava gnusotia
Tctc17:38 - 03.06.2021
Da vi eba i umrelata darjava v koqto jiveem,kak moje daje i neviinni shte gi iskarat

FACEBOOK