Съдът глоби с 1 000 лв. 57-годишен мотоциклетист от Хаджидимово

Снимка: Infomreja.bg

Районният съд в Гоце Делчев освободи от наказателна отговорност 57-годишния обвиняем М.М.С. от Хаджидимово и му наложи минималния размер глоба от 1000 лева, предвидена от закона за извършено от него противозаконно деяние.  

Районната прокуратура внесе в Районния съд обвинителен акт против С. за това, че на 28.07.2017 г., около 13:30 часа, по пътя от с. Тешево по посока с. Беслен е управлявал мотоциклет „Ямаха“ без регистрационни табели. Мотоциклетът не е бил и регистриран по надлежния ред.

Поради това, че по делото се доказа по безспорен начин авторството на деянието, вината на извършителя и обективната и субективна страна на престъплението, за което му е повдигнато обвинението, съдебният състав го призна за виновен.  

За престъплението не се предвижда наказание по-тежко от предвидените в чл. 78а, ал.1 от НК.

Затова съдът го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказание глоба в минималния предвиден от съответния закон размер от 1000 лв.

Според заключението на съда, причините за извършване на престъплението от обвиняемия се коренят в ниската правна култура и незачитането на установените правила за управление на моторни превозни средства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK