Съдът остави в ареста четиримата тютюнджии от Абланица, Хавальов е на свобода

Снимка: Infomreja.bg

Апелативният специализиран наказателен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на четирима участници в организираната престъпна група от с. Абланица за незаконно държане и разпространение на нарязан тютюн в големи размери.

Петият участник в групата - Евгени Хавальов, е на свобода с парична гаранция, за да може да полага грижи за децата си.

Досъдебното производство е образувано в края на ноември 2017 г .

Участниците в групата са задържани на 26 юни при специализирана операция на ГДБОП, РЗ БОП-Благоевград, и Специализираната прокуратура, както писа ИНФОМРЕЖА.

Първата съдебна инстанция наложи на ръководителя на групата мярка за неотклонение „Домашен арест“, а на участниците - парични гаранции.

Решението обаче бе протестирано от Специализираната прокуратура пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Събраните доказателства по делото сочат, че групата е действала при висока конспиративност и синхрон в действията на участниците. По време на операцията по задържането е открито „производственото“ помещение, в което е открито голямо количество нарязан, пакетиран и етикиран тютюн. На част от пакетите са били залепени товарителници на куриерски фирми за експедиция към различни потребители.

Суровия тютюн участниците в групата изкупували от производители. Клиентите били набирани главно по интернет. Заявките си за нарязан тютюн те подавали онлайн, като исканите количества били най-често по 1 килограм.

На ден групата изпращала до 150 пратки, като цената за килограм нарязан тютюн варирала между 35 и 40 лв., в зависимост от сорта и качеството.

Загубата за бюджета в случая е значителна, доколкото акцизната ставка за килограм нарязан тютюн за цигари и лула е 152 лв.

 

КОМЕНТАРИ

ГЕНЧО23:35 - 17.07.2018
Да не ти пука :)
Том Скот08:15 - 16.07.2018
Имате ли нужда от спешен заем, за да решите финансовите си проблеми? Ние предоставяме бизнес заеми, лични заеми, студентски заеми, автомобилни заеми, заеми за заеми, жилищни кредити, банкови заеми и заеми за изплащане на вашите сметки. Ако се интересувате, моля свържете се с нас: (patfinanceloan01@gmail.com) Какво представлява номерът: +919066340641 на Ваше разположение Н Том Скот
хъм19:42 - 10.07.2018
Печалбата на държавата от 1 килограм тютюн е 152 лева, а на производителите се заплаща по 6-7 лева. Да се чуди човек, държават ли краде от хората или хората от държавата
Код за сигурност, въведете кода 9kd
loading...